Avukatlardan Cizre protestosu


Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek için bir araya gelen bir grup avukatın Taksim Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürümek istemesine polis ekipleri izin vermedi. Bunun üzerine avukatlar, yaklaşık iki saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Avukatlar, 'Her yer Cizre, her yer direniş' sloganları attı.

Saat 19.00 sıralarında Tünel Meydanı'nda bir araya gelen bir grup avukat, Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Galatasaray Meydanı'na yürümek istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis, yürüyüşe izin vermedi. Avukatlar, bunun üzerine oturma eylemi gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren oturma eyleminin ardından grup, basın açıklaması yaptı.

Grup tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi:
"Türkiye halkları siyasi iktidarın 7 Haziran öncesinden başlayan ve gün be gün artan bir şekilde şiddetine ve baskısına maruz kalmaktadır. 5 Haziran günü HDP'nin Diyarbakır mitinginde patlayan bomba, 20 Temmuz günü Suruç'ta 33 canımızın katledilmesiyle gelişen süreç, halka karşı savaşın şiddetlenerek süreceğini bize göstermiştir. Varto, Yüksekova, Silopi, Cizre ve son olarak Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde sürmekte olan abluka, halka karşı yürütülen savaş politikasının bir görüntüsüdür. Cizre'de 9 gün boyunca aralıksız süren ve sokağa çıkma yasağı şeklinde adlandırılan abluka hafiflediğinde görüldü ki, Cizre'de yaşanan hukuksuzluk, Cizre halkının yaşadığı baskı ve işkenceyi gizlemek içindir. Halkın mal ve can güvenliğinin korunması gerekçesiyle, kanunsuz, hukuksuz, Valilik talimatlarıyla sürdürülen 'olağanüstü hal'de halk doğrudan hedef alınmış, 21 insanımız katledilmiş, onlarcası yaralanmış, evler, işyerleri taranmıştır. Cizre halkına karşı işlenen suçlar tarafımızdan rapor edilmiştir ve takibi bizler tarafından yapılacaktır."

'İstanbul başka olmak üzere Türkiye'nin birçok bölgesinde planlı bir şekilde silahlı saldırılar organize edilmiş, parti binaları, devrimci kurumlar, Kürtlere ait işyerleri hedef alınmıştır.' denilen açıklama şöyle devam etti: "Televizyonlardan, gazetelerden ve sosyal medyadan düşmanlaştırıcı bir politika ile kin ve nefret söylemleri yayılmakta, bu saldırılar kışkırtılmaktadır. Bütün bunlara karşılık halkımız büyük bir çoğunlukla bu kışkırtmalara kulak asmamıştır."

Yapılan açıklamanın ardından eylem sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Avukatlardan Cizre protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER