Avustralya'da, çırağına maaş yerine uyuşturucu veren adam tutuklandı


Avustralya'nın kuzeyindeki Darwin şehrinde inşaat işleri yapan bir adam, yanında çırak olarak çalıştırdığı gence maaş yerine ICE uyuşturucusu verdiği için tutuklandı.

Ricky Lee Jones isimli 27 yaşındaki adamın aynı zamanda pek çok hırsızlık olayına karıştığını belirten Avustralya'daki polis yetkilileri, Jones'ın yaklaşık 220 bin dolar değerinde elektrikli inşaat aleti çaldığını da açıkladı. Jones aralarında, hırsızlık, mala zarar vermek, hırsızlık malı kullanmak gibi 52 değişik suçtan yargılandı ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Jones'un ne kadar zamandan bu yana yanındaki çırağına maaş yerine uyuşturucu verdiği ise bilinmiyor. Zanlının avukatı Catherine Voumard, mahkemede yaptığı savunmada müvekkilinin zihinsel olarak dengesiz bir insan olduğunu ifade etti. Voumard savunmasına delil olarak, Jones'un hırsızlık yaptığı yerlerde pahalı aletlerin yanı sıra bant ve kurşun kalem gibi şeyleri de çalmasını gösterdi. Voumard, "Bu örneklerden de anlaşılacağı üzere müvekkilim organize olma yeteneği olmayan birisidir." dedi.

Davaya bakan Yargıç Judith Kelly ise "Zanlının düzenli olarak işyerlerine ve inşaat alanlarına girerek hırsızlık yapması, yeterince organize olabildiğini gösteriyor." diyerek avukatın savunmasını reddetti.

Kendisi de uyuşturucu bağımlısı olan Jones, yanında çalıştırdığı çırağına neden maaş yerine ICE uyuşturucusuyla ödeme yaptığı sorusuna, "Ona ödeyecek param yoktu." cevabını verdi.

Ancak polisin Jones'un yaşadığı karavanda yaptığı aramada, yaklaşık 115 bin dolar değerinde çalıntı mal bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Avustralya'da, çırağına maaş yerine uyuşturucu veren... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER