HDP'lilerden gözaltılar için protesto

HDP'lilerden gözaltılar için protesto

Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir grup, içinde parti yöneticilerininde bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gözaltına alınanlara destek için gelen gruba milletvekilleri de destek verdi.

İçinde HDP yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi polis operasyonuyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edilmişti. Adliyede savcılık sorguları devam eden yakınlarına destek vermek için gelen HDP'li bir grup, 'Siyasi soykırım operasyonlarını kınıyoruz' yazılı pankart açarak, basın açıklaması yaptı. Gruba HDP'li milletvekili Pervin Buldan da destek verdi.

Eylemde konuşan Pervin Buldan, "Bugün bir kez daha siyasi operasyon gerekçesiyle gözaltına alınan arkadaşlarımızın duruşmasını izlemek üzere bir araya geldik. AKP'nin savaş konseptinin devreye konulduğu bir süreç yaşıyoruz. Büyükşehirlerde siyasi soykırımlarla arkadaşlarımız ve yöneticilerimiz gözaltına alınmakta. Cizre'de, Silvan'da yaşananlar ve bugün itibariyle Nusaybin'de yaşananlar bizlere bir kez daha göstermiştir ki AKP zihniyeti bu ülkeye barışı, özgürlükleri ve kardeşliği getirmeyi engelliyor. Siyasi soykırım operasyonları da bunun bir parçası. İstanbul'da içerisinde il yöneticileri, ilçe eş başkanları ve HDP çalışanlarının olduğu 52 arkadaşımnız gözaltına alındı ve bugün savcılıkta ifadeleri devam ediyor. Arkadaşlarımız gözaltına alınırken darp edildiler. Bu uygulama özellikle Türkiye'nin 90'lı, 95'li yılları değil 80'li yıllara geri dönüşünün bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasında ise, "Türkiye 2 Ekim sabahı siyasi soykırım operasyonlarıyla gözünü açtı. Gözaltına alınan arkadaşlarımız havuz medyası tarafından terörle mücadeleye operasyon diye yazılarak haberleştirildi. Bu 51 kişi içinde yoğunluklu kadın arkadaşlarımız mevcut ve bu arkadaşlarımız HDP'li çalışan, eş başkanlar, yöneticiler, siyasetçiler, HDP'ye oy veren demokrasi gönüllüleri, aktivistlerdir. İstanbul'un bir çok ilçesinde yapılan bu gözaltılarla HDP'nin 7 Haziran'daki kazanımlarını ve demokrasiyi yok etmenin amaçlandığı aşikardır. Gözaltında rehin tutulan tüm kadın arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." denildi.


CİHAN
<< Önceki Haber HDP'lilerden gözaltılar için protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER