Avustralya'da Opera Evi, Fransa bayrağının renklerine büründü


Avustralya'nın Sydney şehrindeki meşhur Opera House binası dün gece Fransız bayrağının renkleri olan mavi beyaz ve kırmızı renklerle aydınlatıldı. Binlerce Avustralyalı şehir merkezine akın ederek, Opera House'un Fransız bayrak renklerine bürünmesine seyretti ve destek gösterisinde bulundu.

Paris saldırıları nedeniyle, Sydney'de özel bir anma programı düzenlendi. St Mary Katedrali'nde düzenlenen törene Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Mike Baird ve Fransa hükümet yetkilileri katıldı.

Yapılan konuşmalarda Paris saldırılarının barbarca olduğu vurgulandı. Yüzlerce kişinin katıldığı tören esnasında salona büyük bir Fransız bayrağı asıldı.

Sydney şehir merkezindeki Martin Place meydanında basına bir açıklamada bulunan Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Mike Baird, "Avustralyalıların Paris saldırıları nedeniyle Fransız halkına gösterdikleri destek, ışığın karanlığı yeneceğinin de göstergesidir." dedi.

129 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar nedeniyle Pazartesi günü, St Mary Katedrali'nde yeni bir tören daha düzenlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralya'da Opera Evi, Fransa bayrağının renklerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER