Avustralya'da üniversite giriş sınavı birincileri yine Sirius Koleji'nden


Avustralya'nın en kalabalık ikinci eyaleti Victoria'daki üniversite giriş sınav sonuçları dün açıklandı. Sınav birincileri yine Türk müteşebbisler tarafından açılan Sirius Koleji'nden geldi. Sirius Koleji öğrencileri Ertuğrul Erciyas ve Tahir Kip matematik alanında aldıkları 50 tam puan ile eyalet birincisi oldu.

Üniversiteye giriş sınavı VCE'de yakaladığı başarılarla gündeme gelen Sirius Koleji, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da birinci çıkararak Avustralya Türk toplumunun yüz akı oldu. Türkçe, matematik, kimya, metot gibi birçok derste senelerdir eyalet birincisi çıkaran Sirius Koleji, başarılarına bir yenisi daha eklendi. Kolejdeki Ertuğrul Erciyas ve Tahir Kip matematik alanında aldıkları 50 tam puan ile "Victoria Eyalet Birinciliği"ni paylaşan isimler oldu. Emre Alpay ve Abdulsamed Önder ise toplam puanda aldıkları 99,35 ve 99,10'luk ortalamalarla 2015 üniversiteye giriş sınavında Sirius'un en başarılı ilk iki öğrencisi oldu.

Türk kolejinin Avustralya'daki üniversiteye giriş sınavlarında yakaladığı başarıları paylaşan Sirius Kolejleri Genel Müdürü Serdar Takımoğlu, sonuçlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl üniversiteye giriş sınavında Sirius Koleji'nin 10 öğrencisinin 95 puan üzeri, 17 öğrencisinin 90 puan üzeri ve 46 öğrencinin ise 80 puan üzeri sonuçlar aldığını belirten Takımoğlu, senelerdir devam eden VCE başarılarına bir yenisini daha eklendiklerini belirtti. Genel Müdür Takımoğlu, bu başarının mimarı olan öğretmen, veli ve öğrencileri tebrik ederek "toplum olarak gurur duyulacak bir heyecanı yaşadıklarını" kaydetti.

Avustralya'nın Victoria Eyaleti'ne 6 ayrı kampüste 2 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren Sirius Kolejleri'nin başarıları, Avustralyalı yetkililer tarafından da takdir ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Avustralya'da üniversite giriş sınavı birincileri yine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER