Aydın'da simit 1 liraya çıktı


Aydın'da 75 kuruşa satılan 100 gr. simit, 1 lira oldu. Bu zamla 50 ile 90 kuruş arasında satılan ekmeği geçmiş oldu. Simide yapılan zammın sebebinin, un ve susamdaki fiyat artışları olduğu belirtildi.

Merkez Efeler ilçesindeki fırıncı esnafı, son günlerde un ve susam fiyatlarının artmasını gerekçe göstererek, Aydın Fırıncılar Odası'na simit fiyatlarının yükselmesi yönünde talepte bulundu. Talebi olumlu karşılayan oda yönetimi de simide 25 kuruş zam yapılması için Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AYESOB) geçen ay başvurdu. Başvuruyu inceleyen AYESOB, şehirde 100 gr. simidin 1 liraya satılmasına onay verdi.

Simit fiyatına üç yıldır zam yapılmadığını belirten Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, "Bu süreçte simidin girdi maliyeti yüzde 80 arttı. Susam, un, dükkan kirası, işçi ücreti, elektrik ve suya yapılan zam karşısında esnafımız, simide zam yapılmasını talep etti. Oda olarak belirlediğimiz fiyat tarifesini AYESOB'a sunduk. AYESOB'un onay vermesinin ardından Aydın'da bugünden itibaren 100 gr. simit 1 liraya satılıyort. İsteyen esnafımız, simidi 1 liranın altında satabilir ancak üstünde satamaz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'da simit 1 liraya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER