Aydoğan: Antalya turizmi son 30 yılın en belirsiz dönemini yaşıyor


Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Antalya bölgesinde turizmin son 30 yılın en durgun dönemini yaşadığını söyledi.

Son 30 yıl içinde Antalya turizminin böylesi bir dönemi yaşamadığını belirten Aydoğan, "Sezon öncesi turizmde belirsizlik, turizmci de endişe var. Rusya krizi turizmde kendini her yönüyle göstermeye başladı. Turizmci ilk defa bu sene sezonla ilgili umudunu son dakika satışlarına bağladı. Son 30 yılın en belirsiz dönemini yaşıyor. " dedi.

Rusya ile meydana gelen krizin Antalya turizmini olumsuz etkilediğini belirten Aydoğan, 2015 yılındaki yüzde 20'lik kaybın uçak krizi ile birlikte çığ gibi büyüyerek diğer pazarları da güvenilir olmadan riskli konuma getirdiğinin altını çizdi. 2016 turizm sezonu ile ilgili değerlendirmede bulunan Aydoğan, akşamdan sabaha yeni bir pazar bulmanın zor olduğunu, Rusya ile oluşan krizin daha da derinleşmeden bir an önce son bulması gerektiğini kaydetti.

"TURİZMİ 7 AYDAN 12'YE ÇIKARACAĞIZ DERKEN 5 AYA DÜŞME KORKUSU SARDI"

Turizm sektörünün ülke genelinde 400 bin, Antalya'da ise 220 bin turizm çalışanını istihdam ettirdiğinin altını çizen Aydoğan, "Turizmi Antalya'da 7 aydan 12 aya çıkarma çalışmaları yapılırken Rusya krizi bunu zora bıraktı. Kışın bölge kongre, su sporları, sağlık, doğa sporları, golf ve futbol turizmi için en cazip destinasyondu. Rusya krizi bunu bitirdi. Antalya'da turizmi 7 aydan 12 aya çıkaracağız derken 5'e inme korkusuyla karşı karşıya kaldık. Rusya krizi turizmde kendini hissettirmeye başladı. Turizmci çok endişeli. Sektör dar boğaza girerse binlerce insan işsiz kalır. " diye konuştu.

Rusya krizi sonrası, Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı sonrası 11 Alman turistin hayatını kaybetmesinin bu sezon Alman turizmi içindede riskli bir dönemin oluştuğunun altını çizen Aydoğan, ocak ayı sona ermesine karşı Antalya turizminde yaprak kıpırdamamasının sezon öncesi endişe verici olduğunu kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Aydoğan: Antalya turizmi son 30 yılın en belirsiz dönemini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER