Ayhan Kaya: Kurban, Allah'a teslimiyetin ifadesidir


Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı ve Cihan Sendikaları Konfederasyonu (Cihan-Sen) Kayseri İl Temsilcisi Ayhan Kaya, idrak edeceğimiz Kurban bayramını kutlayarak, "Kurban Allah'a teslimiyetin ifadesidir" dedi.

Sendika Başkanı Ayhan Kaya, Kurban bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Allah Teala'nın, üzerine yemin ettiği mübarek on gece ve Hac günleri ile iç içe geçmiş Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Kurban, Allah'a teslimiyetin ifadesidir. Bugün aslında üzerinde durulması gereken, teslimiyetimizi ne kadar Rabbimize yöneltmekte olduğumuzdur. Bugün nefsimizin zaaflarına, heva ve heveslerimize ne kadar teslim olduğumuzun muhasebesini yapmalıyız. Teslimiyet ruhundan yoksunlaştıkça Müslümanların hangi belalarla, hangi fitnelerle karşılaştığı, bunların sonucunda Allah'ın lütfettiği kurban kanı yerine nice mümin kanının aktığı artık fark edilmelidir. Aynı şekilde müminlerin haline bakarak nice güç odaklarının müminlerin kanı üzerinden nasıl güç devşirmekte olduğu, müminleri birbirine yakın eden iman kardeşliğinin zedelenerek nasıl kavgaya ve düşmanlığa dönüştürüldüğü bilinmelidir."

HER TÜRLÜ FİTNEYE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ

Kaya, kurbanlarımız ve bayramlarımız mümin kalpler arasında ülfet ve muhabbetin gerçekleştirilmesi gerektiğini anlatarak, şunları söyledi: "Müminler İslâm dünyasında çıkartılmak istenen her türlü fitneye, fitnenin getireceği kargaşa, huzursuzluk ve felaketlere karşı uyanık olmalı, bütün bunlara basiret ve ferasetle karşı çıkmalı ve fırsat vermemelidir. Hac, bize birliği, vahdeti; kurban ise bize, dini sadece ve sadece Allah'a has kılarak O'na teslim olmayı ve nefsimizi terbiye ederek insan neslinden kan akıtmamayı sembol diliyle ifade etmektedir. Kurban Bayramı'nın kırgınları, dargınlıkları gidermeye; bunları unutup millet ve İslam alemi olarak yeniden kenetlenmeye vesile olmasını temenni ediyorum."

Başkan, Cihan-Sen ve Aktif Eğitim-Sen aileleri olarak bencillik ve cimrilik duygularını ıslah eden, paylaşmayı-yardımlaşmayı hatırlatan mübarek Kurban Bayramını tebrik ettiğini belirten Kaya, "Tüm Hacı adaylarının haclarının kabul olmasını ve bütün İslam aleminin barışına, huzuruna ve kardeşliğine vesile olmasını dileriz" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Ayhan Kaya: Kurban, Allah'a teslimiyetin ifadesidir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER