AYM, sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir talebini reddetti


Anayasa Mahkemesi (AYM), Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarına ilişkin istenen tedbir talebinin reddine karar verdi.

AYM, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın sokağa çıkma yasaklarının bölgede yaşayan kişilerin Anayasa'da güvence altına alınan yaşama, işkence ve eziyet yasağı, kişi hürriyeti ve güvenliği, özel hayatın gizliliği ve korunması haklarını ihlal ettiği iddiaları ile ilgili tedbir talebini karara bağladı.

AYM: BAŞVURUCU, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ DOĞRUDAN MAĞDURU DEĞİL

Tedbir talebinin reddine karar veren AYM'nin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Terör örgütü mensuplarının yakalanması, terör olayları nedeniyle halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi gibi gerekçelerle 'sokağa çıkma yasağı' kararları alındığı belirtilmektedir.
Bireysel başvurunun niteliği gereği, tedbir talepleri sadece başvurucunun şahsına yönelik iddialar yönünden değerlendirilebilir. Bu kapsamda, Ankara'da ikamet ettiği anlaşılan başvurucunun 'sokağa çıkma yasağı' kararlarından derhâl tedbir kararı verilmesini gerektirecek şekilde kişisel olarak etkilendiğine ya da alınan kararların doğrudan mağduru olduğuna dair bir sonuca ulaşılamamıştır.
Açıklanan nedenlerle, başvurucuya yönelik derhal tedbir kararı verilmesini gerektiren ciddi bir tehlike bulunduğu dosya kapsamında bulunan bilgi ve belgelerden bu aşamada anlaşılamadığından koşulları oluşmayan tedbir talebinin reddine karar verilmesi gerekir."
CİHAN
<< Önceki Haber AYM, sokağa çıkma yasağına ilişkin tedbir talebini reddetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER