AYM, Baransu'nun başvurusunu gündeme aldı

Anayasa Mahkemesi (AYM) gazeteci Mehmet Baransu’nun yapmış olduğu başvuruyu yaklaşık 1 yıl sonra gündemine aldı.

Mehmet Baransu'dan medyaya operasyon açıklaması

Balyoz Davası’na temel oluşturan haberleri nedeniyle 2 Mart 2015’te tutuklanan Mehmet Baransu 24 Nisan 2015’te avukatı Sercan Sakallı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. 

AYM, ikinci bölümü Baransu’nun başvurusunu 1 yıl sonra gündemine aldı. AYM ikinci bölümü 17 Mayıs Salı günü yapacağı toplantı ile başvuru hakkındaki kararını verecek.

Baransu , AYM’ye yaptığı başvuruda gazetecilik faaliyeti kapsamında yayımlanan bir habere konu belgelerin temin edildiğinden bahisle suç işlenmediği ve tutuklama nedeni bulunmadığı hâlde tutuklama kararı verildiğini vurgulamıştı. 

Tutukluluğa ilişkin karar veren sulh ceza hâkimliklerinin kanuni hâkim ilkesine aykırı olup tarafsız ve bağımsız mahkeme güvencesini sağlamadıklarını belirten Baransu, kısıtlılık kararı verildiğinden soruşturma dosyasının incelenememesi ve ayrıca kapalı devre itiraz sistemi bulunması nedeniyle tutukluluğa itiraz hakkının etkili bir şekilde kullanılamadığı gerekçeleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğini kaydetmişti.


<< Önceki Haber AYM, Baransu'nun başvurusunu gündeme aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER