Azerbaycan'da Formula 1 için vize alımı kolaylaştırıldı


Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak, Formula 1 (F1) yarışları için hazırlıklar tüm hızıyla sürdürüyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Formula 1 Avrupa Grand Prix yarışının düzenlenmesiyle bağlı Azerbaycan'a gelecek yabancılar için vize işlemlerinin basitleştirilmesi hakkında talimat imzaladı.

Formula 1 Avrupa Grand Prix yarışı ile ilgili Azerbaycan'a gelen yabancılar yurt dışındaki Azerbaycan Konsolosluklarından ve Azerbaycan uluslararası hava limanlarında vize alabilecekler.

Bu yıl 17-19 Haziran tarihleri arasında başkent Bakü'de düzenlenecek F1 Avrupa Grand Prix'inde "Formula One Management Limited" şirketinin ve Uluslararası Otomobil Fedarasyonu'nun ilgili kurallarına uygun olarak, gazetecilerin akreditasyondan geçmesi gerektiğini bildirdi, ayrıca Formula 1 Avrupa Grand Prix yarışına bilet elde etmiş kişiler, 10 Haziran 2016'dan 20 Haziran 2016'ya kadar Azerbaycan havalimanlarında vizesini alabilecekler.

Formula 1 şehir içi yarışmasında arabaların 2 kilometre mesafede 340 kilometre hız yapabileceği bir pist yapıldı. Yarışla ilgili 30 bine yakın biletin satılacağı ve yarışmaya daha 3 ay olmasına rağmen ilginin gün geçtikçe arttığı belirtildi. Bilet fiyatlarının 19 manat (55 TL civarında) olacağı da açıklanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan'da Formula 1 için vize alımı kolaylaştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER