Bahçeli'den 400 vekil sorusuna çarpıcı cevap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 400 milletvekili istemesi hatırlatılarak ‘Siz 400 vekil alırsanız ne yaparsınız’ sorusuna, “17-25’i harekete geçirir, Yüce Divan binasını temizletir, hâkimlere yeni elbiseler giydirir, Recep Tayyip Erdoğan’ı beklemelerini isterim. Yüce Divan’a gönderirim” cevabını

Bahçeli'den 400 vekil sorusuna çarpıcı cevap

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, partisinin Sinop mitingi sonrasında mola verdiği Ilgaz’da kendisini izleyen bir grup gazeteci ile sohbet eden Bahçeli, özetle şunları söyledi:

SARAYI MÜZE YAPARIZ

MHP beyannamesinin CHP beyannamesine benzetilmesine "Tabii bir haldir. Asgari ücret önemli bir konu. Bütün siyasi partiler ücretin yükseltilmesinden yana tavır koyar. Bu yüksek sesle de koro halinde söylendiği için üç siyasi parti seçim öncesinde bir gün arayla, gündemine aldı bunu." cevabını veren Bahçeli, şöyle devam etti;

 O bakımdan son beyannamelerde hemen hemen bütün siyasi partilerin ortak görüşü haline gelmiştir. Bunu yadırgamamak lazım. Asgari ücreti görmemezlikten gelen bir siyasi parti toplumsal beklentileri, toplumsal sorunları göz ardı ediyor demektir.

Gelecekte Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili planı sorulan MHP lideri, "MHP iktidar olduğunda Atatürk ve Cumhuriyet Müzesi haline dönüştürecektir." cevabını verdi.

MAĞRURLUĞA DÖNÜŞTÜ

Erdoğan’ın Kuran ile miting yapması ve Ak Parti’nin başörtülü reklamını değerlendiren Bahçeli, şöyle konuştu;

Cumhurbaşkanı’nın Güneydoğu Anadolu’daki bir-iki ilde, Kuran’ı öne çıkarak siyasi üslup kullanması, mütedeyyin Müslümanlar tarafından yadırganmıştır. AKP’ye oy vermiş kardeşlerimiz dahi bu üslubu beğenmemiştir. Dindarlık kindarlığa, mağdurluk mağrurluğa dönüşmüştür. Kindarlıkla mağrurluğun yan yana geldiği yerde tükeniş başlamıştır.

Cumhurbaşkanı 400 vekil istiyor. Seçimde siz 400 vekil alırsanız ne yaparsınız? şeklinde soruya muhattap olan Devlet Bahçeli, şu ifadeleri kullandı;

17-25’i harekete geçirir, Yüce Divan binasını temizletir, hâkimlere yeni elbiseler giydirir, Recep Tayyip Erdoğan’ı beklemelerini isterim. Yüce Divan’a gönderirim.


<< Önceki Haber Bahçeli'den 400 vekil sorusuna çarpıcı cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER