Bahçeli'den Davutoğlu'na ilginç öneri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'den Davutoğlu'na ilginç öneri

Bahçeli konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İç ve dış politikada üst üste kaybedilen mevziler ülkemizi dar boğaza sokmaktadır. AKP'nin kötürüm ve köksüz politikaları başımıza onca dert sarmaktadır. Milletimiz gelişmelerden memnun değildir. AKP, Türkiye'yi meçhule sürüklemektedir. Milli güvenliğimiz aşırı risk ve tehlikelerle karşı karşıyadır" dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun ağır olduğunu ve hükümetin bu durum karşısında pasif kaldığına dikkat çeken Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'na da "Köyden indim şehre" "Sahte Kabadayı" gibi filmleri izlemesini tavsiye etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin olarak, "Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı'yken, her fırsatta konuştu, aklına ne geliyorsa söyledi. Stratejik derinlikte boğulduğunu hiç anlamadı" dedi. "Sınırlarımız Propaganda filmine benzeten yine Davutoğlu'ydu" diyen Bahçeli, "Sayın Davutoğlu'na Köyden İndim Şehire ve Sahte Kabadayı filmlerini izlemesini öneriyorum. Ya da Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"İç ve dış politikada üst üste kaybedilen mevziler ülkemizi zora sokmaktadır. Türkiye siyaseti sıkışma yaşamaktadır. AKP Türkiye'yi meçhule sürüklemektedir. Endişelerimiz bir hayli fazladır. Milli güvenliğimiz aşırı riskle karşı karşıyadır. Artık gizleyecek bir şey kalmamıştır.

İçinde bulunduğumuz şartlar ağırdır, hükümetimiz ise pasiftir. Yaşananlar geleceğimizi rehin altına almaktadır. AKP böylesi çaresizliğe göz göre göre düşmüştür. Ne ortadaoğudaki oyunu doğru okuyabilmiş, ne küresel güçlerin planlarını görebilmiştir. Davutoğlu atmış ama tutmamıştır, gaflet ve yanılgısının kurbanı olmuştur. Bu yanılgının Türkiye'ye yansıması son derece olumsuzdur. 

"Köyden İndim Şehire ve Sahte Kabadayı'yı izlemesini tavsiye ediyorum"

Davutoğlu bu fecaatin bir numaralı failidir. Geçmişte hem Davutoğlu hem Erdoğan öyle konuşmalar yapmıştır ki yüzleri varsa bugün kızaracaktır. "Ortadoğu'nun sahibi, öncüsü olacaktık. Suriye halkının sözcüsü olacaktık. Başkalarının gündemine dublör olma devri kapanmıştı. Yeni bir Ortadoğu doğuyordu, ülkemizin etrafından istikrar ve refah kuşağı oluşacaktı." Bu sözleri Davutoğlu söylüyor. Davutoğlu Dışişleri Bakanı'yken, her fırsatta konuştu, aklına ne geliyorsa söyledi. Stratejik derinlikte boğulduğunu hiç anlamadı. Sınırlarımıız Propaganda filmine benzeten yine Davutoğlu'ydu. Sayın Davutoğlu'na Köyden İndim Şehire ve Sahte Kabadayı filmlerini izlemesini öneriyorum. Ya da Kibar Feyzo'daki Maho Ağa'yı incelemesini öneriyorum.

Türkiye'nin dış politikasına yön veren kişinin sözleri ve önerilerine ibret alarak bakınız. Dışpolitikada ördüğü teorik çatının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığını fark etmiş midir? AKP çuvallamış ve içpolitikada olduğu gibi dışpolitikada da şanzımanı dağıtmıştır. Biz sorun yumağı diyerek coğrafyamızı değiştiremeyiz, tarihimizi inkar edemeyiz. 

(KAYNAK: T24)





<< Önceki Haber Bahçeli'den Davutoğlu'na ilginç öneri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER