Bakan Ala'ya siyasi gerekçe ile üniversitelerden kaç öğrenci atıldığını sordu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, son 2 yılda üniversitelerden siyasi gerekçelerle atılan öğrenci sayısını sordu.

Ala'nın cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, "Basına yansıyan haberlere göre İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde sabah saatlerinde iki grup arasında çıkan olaylar ile polisin müdahalesini protesto eden bir grup açıklama yaptı. Fen Fakültesi önünde açıklama sonrası grup dağılırken tekbir getiren grup taş ve şişelerle öğrencilere saldırdı." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "Polisler okullarda öğrencilerin güvenliğini almak yerine muhalif olduğu bilinen öğrencilere yapılan saldırılara müdahale etmediği iddiası doğru mudur? Okullarda artık can güvenliği kalmadığı iddiaları doğru mudur?

Okullarda artık can güvenliği kalmamış olan öğrencileri korumak adına herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?

Saldırganların herhangi bir radikal İslamcı örgütle bağlantısı bulunmakta mıdır?

Polisin müdahalesi neticesinde kaç öğrenci gözaltına alınmıştır? Gözaltına alınanlardan kaçı işkenceye maruz kalmıştır? Bu olaylarda kaç öğrenci yaralanmıştır?

Olayın sorumlularının bulunması için başlatılmış olan herhangi bir işlem bulunmaktadır? Yoksa bu olayın faturası da muhalif olduğu bilinen öğrencilere mi kesilecektir?

Son 2 yılda üniversitelerden siyasi gerekçelerle atılan öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilerin okudukları bölümlere ve üniversitelerine göre dağılımı nedir?"
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Ala'ya siyasi gerekçe ile üniversitelerden kaç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER