Bakan Avcı, öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısı ile 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Mozoleye çelenk bırakan Avcı, özel defteri imzaladı.

Bakan Avcı ve beraberinde 81 ili temsilen her ilden gelen öğretmenler, Aslanlı Yoldan Anıtkabir'e giriş yaptı. Buradan mozoleye yürüyen heyet 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bakan Avcı da mozoleye çelenk bıraktı.

Heyet daha sonra Anıtkabir özel defterini imzalamak üzere Misak-ı Milli Kulesi'ne geldi. Bakan Avcı deftere şunları yazdı: "Milli Eğitim tarihimizde bir dönüm noktası olan Millet Mektepleri'nin kuruluşu için hazırlanan Talimatname bundan tam seksenyedi yıl önce 24 Kasım 1928 günü yürürlüğe girmiş ve Millet Mektepleri'nin Genel Başkanlığını ve Başöğretmenliğini üstlenmiştiniz. Ve şimdi bu önemli günü anmak üzere yurdumuzun fedakar öğretmenleriyle birlikte bir kez daha huzurundayız. İftiharla ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti her geçen gün daha da güçlenen bir ülke olarak dünya sahnesinde hak ettiği yeri almaktadır. Cumhuriyetimizin maarif olmasına gönül vermiş olan biz öğretmenler; milli eğitimimizi günümüz dünyasının gereklerine uygun hale getirmek için gece gündüz büyük bir gayretle çalışıyor ve Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızı çağın gereklerine cevap verecek donanımda yetiştirmeyi en büyük görev addediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Avcı, öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER