Bakan Soylu: Eczacılarımızla birlikte protokol imzalanıp devam edilmeli


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, eczanelerle imzalanan protokolün 1 Nisan'da dolmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Eczacılarımızla birlikte protokol imzalayıp devam etme konusunda irademiz söz konusu. Çok makul bir çalışma dönemi geçirdik, makul bir şekilde sonuçlanmasını hem bekliyor, hem istiyoruz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) genel merkez binasında gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Eczanelerle imzalanan protokol 1 Nisan'da doluyor. Eczanelerin bazı talepleri var. Bu taleplerinin karşılanmaması durumunda SGK'lıların eczanelerden ilaç alması zorlaşarak diye bir iddia var. Suriyeli vatandaşların ilaç temini konusunda rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi. Bundan sonra ilaç veremeyeceklerine yönelik bir duyum aldık, siz nasıl bir formül düşünüyorsunuz?' sorusuna Soylu şu cevabı verdi: "Suriyelilerin reçetelerinin kontrolü ve bu kontrolle birlikte ödenmeleri söz konusu. Bu konu AFAD ve valiliklerle alakalı. SGK olarak biz burada bir meseleyi üzerimize aldık, başbakanın talimatıyla. Dün akşam bakanlar kurulunda da imzalandı. Sadece bu işe mahsus olmak üzere SGK'ya 110 eczacı alıyoruz. Suriyelerle ilgili reçeteleri 8 vilayete dağıttık, oradaki müdürlüklerimizden de bu konuda yardımcı olmalarını talep ettik. Ankara'da çok yakın bir süreç içerisinde 110 eczacı Sağlık Bakanlığı ile birlikte prosedür çerçevesinde SGK'ya temin ederek buradaki sistemimizi işler hale getireceğiz."

Protokolü tekrar uzatma haklarının var olduğunu söyleyen Soylu, "Eczacılarımızla birlikte protokol imzalayıp devam etme konusunda irademiz söz konusu. Çok makul bir çalışma dönemi geçirdik, makul bir şekilde sonuçlanmasını hem bekliyor, hem istiyoruz. Neticede şu bir gerçek, 24 bin 700 eczacı ile biz bugün sağlık hizmeti memnuniyetini en üst düzeye çıkarma konusunda paydaş bir şekilde çalışıyoruz. Halkımız da bu işten memnun, elbette bütün bu değerlendirmeler içerisinde onların da talepleri var. Bizim de yapabileceklerimiz kısıtlarımız var. Bütün bunların içerisinde uzlaşacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

'TAŞERONLARDA SINAV ZORUNLULUĞU TEMEL ŞARTLARDAN BİRİ'

'Taşeronlarla ilgili düzenleme ne zaman Meclis'e sevk edilir, sınav konusu netleşti mi?' sorusuna karşılık Bakan Soylu, "Hem Maliye, hem Çalışma Bakanlığı ortaklaşa değerlendirme yapıyorlar. Zannediyorum bu çalışma yakın bir zamanda sona erecektir. Çünkü diğer bütün bakanlarımız bir araya gelerek Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığının oluşturduğu ana sütun üzerinde son bir çerçevelemeyi yapıp kamuoyu ile paylaşacağız. Bizim başlangıçta söylediğimiz sınav zorunluluğu elbette temel şartlardan bir tanesi ama detayları önümüzdeki günlerde paylaşacağız." dedi.

Soylu, 'Tüm işçilerin aynı haklardan yararlanacağını söylediniz ama bundan toplu sözleşmeden de yararlanacaklar böyle mi olacak?' sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Zaten sendikalı olacaklar. Şu anda hangi mali haklarla hangi maaşları alıyorlarsa o muadil eşit maaşla birlikte kamuda istihdam edilmeleri sağlanacak."

CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Soylu: Eczacılarımızla birlikte protokol imzalanıp... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER