Bakan Zeybekçi TSK haberleri için o ifadeyi kullandı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 2014 yılında PKK'ya karşı 290 operasyon talebinde bulunduğu ancak valilerin çözüm sürecini de dikkate alarak bu taleplerin yalnızca 8'ine "olur" cevabı verdiği şeklindeki haberlerin tevatür olduğunu söyledi

Bakan Zeybekçi TSK haberleri için o ifadeyi kullandı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 2014 yılında PKK'ya karşı 290 operasyon talebinde bulunduğu ancak valilerin çözüm sürecini de dikkate alarak bu taleplerin yalnızca 8'ine "olur" cevabı verdiği şeklindeki haberlerin tevatür olduğunu, böyle bir tespit veya talebin olduğunu zannetmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında, çözüm süreci nedeniyle TSK'nın operasyon taleplerinin birçoğunu valilerin talimatlar gereği geri çevirdiğini hatırlatılması üzerine de Ekonomi Bakanı Zeybekçi böyle bir şey duymadığını iddia etti. 

'O GÜNÜN AMAÇLANAN HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA BİRAZ TEREDDÜT YAŞANMIŞ OLABİLİR'

Zeybekci, TSK'nın PKK'ya karşı 290 operasyon talebinde bulunduğu ancak valilerin çözüm sürecini de dikkate alarak bu taleplerin yalnızca 8'ine olur cevabı verdiği şeklinde çıkan haberlerin tavatür olduğunu öne sürdü. Bakan Zeybekci şöyle devam etti: "Bunların hepsi tevatürdür. Hiç bir zaman için devlet şurada şöyle bir tespit var dendiğinde bunun önünde engelleyici bir şekilde yer almaz. Ben bunların o dönemde böyle bir tespit yapıldığını veya böyle bir talebin olduğunu zannetmiyorum. Ama ben bugüne dönmek istiyorum. Bugün yapılan operasyonlarda sonuna kadar kökü kazılana kadar Allah'ın izniyle devam edecek."

EKONOMİ BAKANI CUMHURBAŞKANI'NIN SÖZLERİNİ DUYMAMIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında, çözüm süreci nedeniyle TSK'nın operasyon taleplerinin birçoğunu valilerin talimatlar gereği geri çevirdiğini hatırlatılması üzerine de Ekonomi Bakanı Zeybekçi böyle bir şey duymadığını iddia etti. Zeybekci, "Zannetmiyorum arkadaşlar ben öyle bir şey duymadım. Daha doğrusu Bakanlar Kurulu'nda da evet rahatsızlıklar dile getiriliyordu. Tespitler yapılıyordu. Bunlarla ilgili gereği de yapılıyordu. Ama şöyle silahlı bir eylem olmadığı sürece silaha başvurmanın ülkenin birliği daha doğrusu o günün amaçlanan hedefleri doğrultusunda biraz böyle tereddüt yaşanmış olabilir. Buna ben bir şey söylemiyorum. Ama göz göre göre de eylem varsa göz göre göre saldırı varsa 'aman dokunmayın' diyen hiç bir zaman hiç kimse olmamıştır. Ne valisi ne de başka birisi." şeklinde konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber Bakan Zeybekçi TSK haberleri için o ifadeyi kullandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER