Bakanın bile cevaplayamadığı Bylock sorusu

Kanadalı delegenin , Bakan Faruk Özlü'ye, RTE rejiminin bütün gözaltı, tutuklama ve ihraç hukuksuzluklarını üzerine bina ettiği Bylock'la ilgili çalışmadığı yerden sordu. "Bylock yüklersem suç mu?" sorusuna Bakan "Bu zor bir soru" cevabını verdi.

samanyoluhaber.com

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul'da gerçekleştirilen NATO Parlamenter Asamblesi 62. Yıllık Genel Kurulu toplantısının bugünkü oturumuna katıldı. Oturumda Kanadalı  kadın bir parlamenter, Bakan Özlü'ye Bylock sorusu yöneltti.
Bylock'un dileyen herkes tarafından iphone uygulaması olarak yüklenebileceğini hatırlatan Parlamenter, "Sadece telefonuna yüklediği için bu insanları soruşturma kapsamına alıyorsunuz. Telefonuna indiren normal bir insanla, suç işleyeni nasıl ayırt edeceksiniz" diye sordu.

BAKAN NASIL AYIRT EDECEKLERİNİ AÇIKLAYAMADI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü soruya , “Buna cevap vermek çok zor, bu tür siber mücadeleler 21. Yüzyılın yeni bir hybrid savaş biçimi. Bu tür tehditlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Ve tabi ki hangisinin böyle bir tehdit olduğu, hangisinin teknolojik olduğunun ayrımını yapmak çok zor. Bu zor bir soru" yanıtını verdi.

"TELEFONUMA BYLOCK YÜKLERSEM SUÇ TEŞKİL EDER Mİ?"

Aynı Parlamenter telefonuna Bylock programını yüklemesi halinde bunun Türk hükümeti için bir suç teşkil edip etmeyeceğini sordu? "Bunun darbe ile alakalı kullanımını nasıl ayırt edeceksiniz" diye de ekledi. Bakan Özlü bu kez, “Sanırım sorunuz, terörist faaliyetten nasıl ayırt edileceği. Bu teknolojiyle ilgili değil daha çok istihbarat ve polisin çalışmalarıyla ilgili" karşılığını verdi.

RTE rejiminin delilsiz tutuklamalara bahane ettiği "Bylock programını indirme" konusunda sorulmuş basit bir soruyla rejimin bakanı bile ters köşe oldu...  Bütün hukuksuz suçlamaları çökertecek bu sorunun Türkiye'de Türkiyeliler tarafından sorulamaması ise kara mizah olarak tarihe geçti. 
<< Önceki Haber Bakanın bile cevaplayamadığı Bylock sorusu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER