Bakanların, Plan ve Bütçe Komisyonu'na korumalarıyla katılması tepki çekti


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'na Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş'in korumalarıyla katılmaları tepki çekti. Bazı komisyon üyeleri, iki bakanın korumalarının salonda olmasını ve Meclis'te çalışan polislerin korumaları içeri almasını eleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 'Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumunun' özel bütçe, bütçe, kesinhesap ve Sayıştay raporları görüşülmeye başlandı. Komisyonda Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş hazır bulundu. Akdoğan ve Türkeş, komisyon üyeleriyle tokalaştı.

Bu sırada CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, salonda çok sayıda korumanın olmasına tepki gösterdi. Çam, "Sayın başkan nedir bu kadar koruma. Gerek var mı?" dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ise "Ben söylüyorum efendim. Sizden koruyorlar efendim. Namınız almış yürüyor." karşılığını verdi.

Usül üzerine söz alan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, çok sayıda kurum olduğunu ve iki ayrı müzakere yapılmasını istedi. Bakanların sordukları sorulara yazılı cevap vermediğini ifade eden Paylan, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sorulara cevap vermemesini eleştirdi.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ise komisyon başkanına 'bakan' diye hitap edince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, "Allah söyletti. Başkan diyecektiniz, bakan dediniz." diyerek espri yaptı. Yıldırım da 10 kurum bulunduğunu ve bunların bölünmesi gerektiğini kaydetti.

Korumalar sebebiyle yürüyemediğini ifade eden Garo Paylan da koruma fazlalığını eleştirdi. Komisyonda koruma olmasının yasak olduğunu belirten Bilgiç ise nomalde Meclis'te çalışan polislerin korumaları içeri almaması gerektiğini dile getirerek, konuyla yakından ilgileneceğini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Bakanların, Plan ve Bütçe Komisyonu'na korumalarıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER