Bakanlık'tan TEOG sınavı itirafı!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk defa geçen yıl uygulanan TEOG’un öğrencilerdeki etkisini araştırdı. Değerlendirme Raporu’na göre imtihan salonlarında “kopya çekildi”

Bakanlık'tan TEOG sınavı itirafı!

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin etkilerini ölçmek isteyen MEB,  27 Ekim-14 Kasım 2014 arası 10 ilde 432 lise 1 öğrencisi ile görüştü.
 
Çalışmalara dair öğrencilerden bilgi alıp TEOG’u değerlendiren bakanlık, tespit ettiği sıkıntıları, “9’uncu Sınıflar Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Çalıştayları Değerlendirme Raporu”nda topladı.
 
NAKİL ADALETSİZLİKLERİ VAR
 
Rapordaki en dikkat çekici nokta, gözetmen ilgisizliği nedeniyle TEOG’ta “kopya çekilmesi” oldu. Öte yandan sınava ders notları, derse dair materyaller ve cep telefonlarıyla girilebildiği de rapora yansıdı. Üstelik öğrenciler bu materyalleri kullanarak kopya çektiğini de söyledi.
Sınavdaki hatalı soruların zaman kaybına ve motivasyon yitirilmesine neden olduğunu da öğrencilerin şikayet ettiği konuların başında geldi. 

Rapora yansıyan bir başka problemse tercih kılavuzunun geç yayınlanmasıydı. Ayrıca nakillerde yaşanan aksaklıklar da öğrencilerin gündeminde yer aldı. Nakil sürecinin uzamasıyla ortaya çıkan uyum problemleri de dile getirildi. Son olarak nakil sürecindeki puan uygulamasının adaletsizliklere yol açtığı da vurgulandı.

Millet Gazetesi
<< Önceki Haber Bakanlık'tan TEOG sınavı itirafı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER