Balıkçılar av sezonunun esnetilmesini istiyor


Balık avı sezonunun ilk sabahında İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'nde balıkçılarla biraraya gelen Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, bereketli ve güzel bir sezon diledi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ve sektör temsilcileri ise yetkililerden av sezonunun esnetilmesini istedi.

15 Nisan'da başlayan balık avı yasağının sona ermesiyle birlikte sektör için hareketli günler yeniden başladı. Sezonun ilk sabahında halde yine bir buluşma yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydoğan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İZTO Başkanı Demirtaş ve sektör temsilcileri, balıkçılarla biraraya gelerek bereketli bir sezon geçirmelerini diledi. Henüz gün doğmadan sezonun ilk mezatına da katılan Aydoğan ve Demirtaş, daha sonra balıkçılarla birlikte kahvaltı etti.

'SEZON AÇILIŞ TARİHİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN'

Bütün balıkçıların kazasız belasız, güzel bir sezon geçirmesini, doğaya ve denizlere hassas ve duyarlı olmalarını dileyen Aydoğan, "Eğer çok uzun seneler Türkiye'ye balık yedirmek istiyorsak, kurallara uygun balıkçılık yapmamız gerekiyor." dedi. Demirtaş ise av sezonu tarihlerinin esnetilmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti: "Sezon 1 Eylül'de açılıyor, oysa balık çok daha önce oynamaya başladı. Bunu balıkçılar görüyor ve tutmak istiyorlar ancak çok katı bir şekilde tarih koyulmuş. Oysa balığın durumunu izleyip esnek bir sezon açılış tarihinin belirlenmesi gerekiyor. Bunu sadece balıkçının kazancı için değil, halkın da ucuza, kaliteli ve faydalı bir gıdayı alabilmesi için istiyoruz. Bu nedenle sezon açılış tarihinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Yunan sularında Yunan balıkçılar bu balıkları avlıyor, bizse avlamıyoruz."

'MEVSİMSEL DEĞİL, DÖNEMSEL AVCILIK İSTİYORUZ'

Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan da mevsime göre değil, döneme göre avcılık istediklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Sardalya ve hamsiyi yumurtlama döneminde avlamayalım ama bunun dışındaki dönemde yakalayalım. Biz, devlet, su ürünleri, balıkçı bu tarihleri hep birlikte belirleyelim. Çocuklarımız için katkısız, GDO'suz tek gıda kaynağı şu anda balık." Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise, "Bir önceki sezonda hava koşulları çok izin vermedi balıkçı kardeşlerimize ama bu sezon çok daha iyi olmasını temenni ediyorum. Her birinin denizi kolayına olsun." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Balıkçılar av sezonunun esnetilmesini istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER