Balıkesir Devlet Hastanesi organ bağışında Türkiye birincisi oldu


Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında bağışçılar için Mevlit okutup aşure dağıttı. İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Servet Kocaöz, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 319 hastane arasında Balıkesir Devlet Hastanesi'nin, 26 beyin ölümü ve 12 donör çıkarımıyla Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Balıkesir İl Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen programa Kocaöz, İl Müftü Vekili Ramazan Topcan, sağlık çalışanları ve bağışçı aileler katıldı. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nil Solmaz Köse'nin açılış konuşmasının ardından Ali Koç, Celal Çankaya, Ramazan Altındağ, Bilal Arslan ve Cengiz Bilgiç tarafından, organ bağışçıları için Mevlit okundu. Müftü Vekili Topcan da bağışçılar için dua etti. Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Kocaöz, verilere göre Bandırma Devlet Hastanesi'nin 15 beyin ölümü ve 9 donör çıkarımı ile Türkiye beşincisi ve ilçeler arası birinci olduğunu ifade etti. Opr. Dr. Kocaöz, "Edremit Devlet Hastanesi 9 beyin ölümü ve 4 donör çıkarımı ile Türkiye 25.'si ve ilçeler arası Türkiye ikincisi, Atatürk Devlet Hastanesi 11 beyin ölümü ve 3 donör ile Türkiye 29.'su olarak ilk 30'da yer alıyor. Balıkesir, 62 beyin ölümü tespiti ve 28 donör çıkarımı ile Türkiye'nin öncüsü, Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi'nin lokomotifi olarak çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda bağışçılara teşekkür belgesi verildi. Daha sonra müdürlük bahçesinde, yaklaşık bin 200 kişiye aşure ikram edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesir Devlet Hastanesi organ bağışında Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER