Balıkesirli şehit Uzman Çavuş Hasan Talay'ı binlerce kişi uğurladı


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 1 Şubat 2016 tarihinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanarak, kaldırıldığı Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde şehit olan Piyade Dağ Komando Uzman Çavuş Hasan Talay, memleketi Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde askerî törenle toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı törende, teröre lanet okundu. Dört ay önce evlendiği öğrenilen 27 yaşındaki şehidin eşi Hacer Talay ise baygınlık geçirdi.

Türk bayrağına sarılı tabut, helallik için 2. Sakarya Mahallesi, Üzüm Sokağı'ndaki babaevine götürüldü. Türk bayraklarıyla donatılan evin önünde Kur'ân okundu. Toplanan kalabalık, gözyaşları arasında şehide son görevini yerine getirdi. Burada sık sık teröre lanet okundu. Duanın ardından tabut, cenaze aracıyla Zağnos Paşa Camisi'ne götürüldü. Şehidin babası Yusuf Talay, burada taziyeleri kabul etti. İki erkek çocuk sahibi olduğu öğrenilen acılı babanın, simit satarak geçimini sağladığı öğrenildi. Annesi Semanur Talay ve eşi Hacer Talay. yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Kendisi gibi uzman çavuş olan kardeşi Yunus Talay ise metanetini korudu. Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde askerlik görevini yapan diğer kardeşi Samet Talay da izin alarak geldi. Cenaze törenine Balıkesir milletvekilleri İsmail Ok, Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı, Vali Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehidin dört ay önce evlendiği eşi Hacer Talay, kadın akserlerin yardımıyla ayakta dururken sık sık tabuta sarılıp ağladı, bir ara baygınlık geçirdi. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Talay, sedyeye alındı. Şehidin iki erkek kardeşi ise metanetlerini korudu. Silah arkadaşları da tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Talay'ın, doğum yeri Bigadiç'e en son dört ay önce düğünü için gelip bir hafta kaldığı öğrenildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından dua edilerek helallik alındı. Daha sonra Türk bayrağına sarılı tabut, omuzlarda taşınarak top arabasına koyuldu. Bu sırada şehidin küçük kardeşi baygınlık geçirdi, yakınlarının yardımıyla arabaya alındı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde sık sık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Top arabası, Millî Kuvvetler Caddesi boyunca bekleyen ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşların arasından, Balıkesir Şehitliği'ne gitti. Şehit Uzman Çavuş Hasan Talay burada defnedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Balıkesirli şehit Uzman Çavuş Hasan Talay'ı binlerce... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER