Balkan ülkeleri mülteci krizi için bir araya geldi, Yunanistan dışlandı


Mülteci sorununun birinci gündem olduğu Avusturya krizi kontrol altına almak için yoğun bir diplomasi sürdürüyor. Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un iki hafta önce çıktığı Balkan turundan sonra Yunanistan hariç bütün Balkan ülkelerinin içişleri ve dışişleri bakanlığı Viyana'da buluşuyor.

İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner ve Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Arnavutluk, Bosna-Bersek, Bulgaristan, Kosova, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan, Karadağ ve Slovenya katılıyor. Mülteci akınından dolayı zaman zaman Avusturya tarafından eleştirilen Yunanistan ise gözlerin çevrildiği Viyana'daki toplantıya çağrılmadı.

Bugünkü toplantıda Balkan ülkeleriyle bir araya gelen Avusturya, tutumunu daha da sertleştirmeyi hedefliyor. Daha önce gerekirse Balkan ülkelerine askeri destek de verilebileceğini dile getiren Avusturya'nın, bugünkü toplantıda da Brüksel'de savunduğu Avrupa'nın ortak tutum belirlemesi ve sınır kontrollerinin daha da artırılması politikasını ele alması bekleniyor.

KURZ, YUNANİSTAN'I ÇAĞIRMAMA KARARINI SAVUNDU

Mültecilerin AB sınırlarına adımlarını ilk attığı Yunanistan da toplantıya çağrılmadığı için dün Avusturya'ya nota vermişti. Kararı savunan Dışişleri Bakanı Kurz ise Atina'nın mülteci akınını azalmayı değil, gelenleri Makedonya'ya sevk etmeyi sürdürmeye istekli olduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Balkan ülkeleri mülteci krizi için bir araya geldi, Yunanistan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER