Balyoz Davası sanığı generale 150 bin lira tazminat


2009 Yılı YAŞ kararıyla emekliye ayrılan dönemin birinci ordu komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Balyoz Davası'nda 10 ay 25 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat etmişti. Saygun'un haksızlığa uğradığı gerekçesiyle açtığı tazminat davası karara bağlandı. Mahkeme heyeti Saygun'a 150 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Ergin Saygun ve avukatı Vasfi Sedat Küçükyılmaz'ın da hazır bulunduğu duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı mahkemece takdir edilecek bir miktar manevi tazminata hükmedilmesini talep etti.

Mahkeme heyetine yazılı ifadesini sunan Ergin Saygun, GATA'daki tedavisinin yarıda kesilerek tutuklandığını belirterek, "Mahkeme tıbbi ihtiyaçlarımı gözardı ederek, sağlığımın bozulmasına neden olmuş ve bu durum yargılamam boyunca devam etmiştir. Mahkeme bilinçli ve sistematik olarak işkence uygulamıştır" dedi. Ailesinin de yaşanan durumdan etkilendiğini ifade eden Saygun yazılı ifadesinde, TSK mensuplarının yargılandığı davaların komplo olduğunu vurguladı.

150 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT

Maddi tazminat talebinden vazgeçen Ergin Saygun'un manevi tazminat talebini de kısmen kabul eden mahkeme heyeti, Maliye Hazinesi'nden 150 bin lira alınarak Saygun'a verilmesine hükmetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Balyoz Davası sanığı generale 150 bin lira tazminat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER