Bandırma Balık Hali'nde dip taraması

Bandırma Balık Hali'nde dip taraması

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Bandırma Balık Hali'nde dip taraması başlatıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Bandırma Balık Hali'nde düzenlediği basın toplantısıyla çalışmalar hakkında gazetecileri bilgilendirdi. Bandırma'nın Güney Marmara Bölgesi'nde en büyük su ürünleri hali olduğuna dikkat çeken Tüzün, "Yağmur sularıyla birlikte balık haline gelen sedimentler teknelerin ilçe balık haline yanaşmalarını engelliyordu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Bandırma Balık Halinde bulunan balıkçı esnafıyla yaptığımız görüşmeler sonrasında dip temizleme çalışmalarına başladık." dedi.
Tüzün, dip temizliği kapsamında balık hali önünde bulunan 4 bin metreküp sedimentin temizlenmesinin ardından aynı anda balık haline 4 teknenin yanaşabileceğini belirtti.

Tüzün, sedimentlerden dolayı 1 metreye kadar düşen kot farkının yapılacak çalışmalar sonrasında 3 metreye kadar çıkartılacağını, kot farkının artmasıyla birlikte balıkçı teknelerini altında bulunan sonar cihazlarının zarar görmeyeceğini dile getirdi.
Bandırma Balık Hali'ne yanaşan tekne sayısının artmasıyla birlikte ticari faaliyetlerde de artışların olacağının altını çizen Tüzün "1 Eylül'de başlayan balık sezonundan bu yana Bandırma Balık Hali'ne değişik türden toplam 24 bin kasa balık gelmiştir. Bunun ekonomik değeri ise 400 bin TL'dir. Temizlik çalışmaları sonrasında bu rakamın daha da artması bekleniyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Bandırma Balık Hali'nde dip taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER