Bank Asya ihalesinde skandal!

Bank Asya Ortakları Avukatı Süleyman Taşbaş, bugün saat 10’da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda (TMSF) gerçekleştirilen satış ihalesine alınmadı. Lobiden içeriye sokulmayan Taşbaş, “Mülkiyet hakkı bize ait olan bir bankanın satış süreciyle alakalı taraf olduğunuz bir ihaleye katılamıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun, hukukla, vicdanla, ahlakla, akılla bir izahı yok.” dedi.

Bank Asya'ya hafta sonu polis ablukası

Video: Arşiv

Telefonla, karşılaştıkları uygulama ile ilgili bilgi veren Taşbaş, TMSF’de olduklarını ve lobide beklediklerini ihaleye ise giremediklerini belirtti. “Kapalı devre sistem.” diyen Avukat Taşbaş, ihaleye alınmamalarıyla ilgili kendilerine sunulan tek gerekçenin ‘Amirlerimiz böyle istedi’ denmesi olduğunu ifade etti.

 İhalenin olduğu yerde gergin bir ortam bulunduğunu ifade eden Avukat Taşbaş, “Düşünebiliyor musunuz? Mülkiyet hakkı bize ait olan bir bankanın satış süreciyle alakalı taraf olduğunuz bir ihaleye katılamıyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun, hukukla, vicdanla, ahlakla, akılla bir izahı yok.” şeklinde konuştu. Taşbaş, ne yapılmaya çalışıldığına dair soruya ise şu yanıtı verdi: “Bilemiyorum. Şu anda, satış komisyonu böyle uygun görmüş. İhale bu yahu, biz ilk defa ihaleye katılmıyoruz ki. Ben neye göre orada yapılan işlemler hukuka uygun mu, değil mi, usule uygun bir ihale yapılıyor mu yapılmıyor mu, katılımcı varsa bunlar ihaleye katılıyor mu katılmıyor mu, bunları görmek hakkım değil mi? Bunların hiçbirisini takip etme şansımız yok. Önümüze bariyerler, turnikeler konuyor. Geçemiyorsunuz. Özel güvenlik var. Hukukçu arkadaşla görüştük. O da, eğitimini aldığı hukuku açıkçası uygulama şansı yok. Şu anda bekliyoruz bakalım.”

MuhabirAjans
<< Önceki Haber Bank Asya ihalesinde skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER