'Bank Asya'daki geçici yönetim yok hükmünde'

BDDK’nın, Bank Asya Yönetim Kurulu üyelerini skandal kararla değiştirme gerekçesi olarak gösterdiği ‘eksik evrak’lar tamamlandı.

'Bank Asya'daki geçici yönetim yok hükmünde'

Bankanın avukatı Süleyman Taşbaş, yönetimi değiştirme kararının usulsüz olduğunu belirterek, “Görevde bulunan yönetim kurulu yok hükmünde. Almış olduğu kararlar da yok hükmündedir.” dedi.

Bank Asya yönetimine yönelik 3 Şubat 2015’te gerçekleştirilen hukuksuz müdahale devam ederken, Türk bankacılık tarihine kara bir leke olarak geçecek el koyma hadisesine gerekçe gösterilen eksik evraklar tamamlanmasına rağmen işgal devam ediyor. Bank Asya yönetimine müdahaleden bugüne anayasal suç işlendiğini belirten Bank Asya’nın avukatı Süleyman Taşbaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 18/5 kapsamında Bank Asya’ya atadığı yönetim kurulu üyelerinin, görevlerini eski yönetime iade etmesi gerektiğini söyledi. Hissedarlar evrakların yüzde 51’ini teslim etmeleri durumunda bile görev iadesi gerektiğini vurgulayan Taşbaş, “Şu anda hissedarların yüzde 85’i teslim edilmiş durumda. Dolayısıyla onların bahane sundukları gerekçe zaten yoktu. Şimdi tamamen ortadan kalkmış durumda. Bu evrakların teslim edilmesiyle birlikte bu bankanın hak sahiplerine meşru yönetime iade edilmesi lazım. Yani meşru yönetimin göreve gelmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Üst kurul yöneticilerinin kendilerine göre delil oluşturmaya çalıştıklarını belirten Taşbaş, “71. madde kapsamına çekmeye çalışıyorlar. Sıkıntı burada zaten. 18/5’in karşılığı daha önce de ifade ettiğimiz gibi idari para cezası. Bunun bankaya el koymayı gerektirir bir durumu zaten yoktu. Velev ki bu şekilde geldiler, belgelerin teslim edilmesiyle birlikte bu durum ortadan kalkmış durumda.” ifadelerini kullandı.

Bütün yapılan hukuksuzlukları yargıya taşıdıklarını ifade eden Taşbaş, gerek idari yargı, gerek ticaret mahkemeleri, gerek ceza davaları ve gerekse ihtarlar ile konuyu ilgili kurumlara ilettiklerini kaydetti. Taşbaş, “Hukukun tecelli edeceğine inanıyoruz.” ifadesini kullandı.
<< Önceki Haber 'Bank Asya'daki geçici yönetim yok hükmünde' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER