Bank Asya'nın yönetimiyle ilgili büyük şüphe

BDDK ve TMSF’nin yönetimine el konduğu ve satışa çıkardığı Bank Asya’daki gizlilik, kafaları karıştırıyor. TMSF son iki çeyrektir bilanço açıklamıyor.

Bank Asya'nın yönetimiyle ilgili büyük şüphe

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Bank Asya'nın satış süreci hakkında çok az bilgi bulunduğu belirtti. Moody's tarafından yayımlanan raporda Bank Asya'nın geçen yılın üçüncü çeyreğinden bu yana bilanço açıklamadığına ve finansal göstergelerin daha da bozulup bozulmadığının bilinmediğine dikkat çekti. Ayrıca Bank Asya ile ilgilenen alıcılar hakkında sınırlı bilgi bulunduğu uyarısında bulunuldu.

İYİ ALICI GÜVEN ARTIRIR

Raporda, “Satış süreci potansiyel yukarı yönlü bir senaryoyu gündeme getirdiği için her şeye rağmen alacaklılar için olumlu. Bank Asya'nın iyi bilinen bir oyuncu tarafından alınması tüketicilerin bankaya güvenini onarabilir, mevduat çıkışını durdurabilir. Ancak olası alıcılar hakkında sınırlı bilgi olması bu ihtimali değerlendirmeyi imkansız hale getiriyor” denildi.

MÜŞTERİ ZARAR GÖRMEYECEK

Moody's, bireysel müşterilerin bankanın kapatılmasından zarar görmeyeceğini belirtti. Bankalarda bulunan bireysel mevduatların 100 bin liraya kadar olan bölümü devlet garantisinde bulunuyor.

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Bank Asya, 17 Aralık 2013'te gerçekleşen büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti. Bu süreç sonrasında da bankanın finansal göstergeleri bozulmaya başlamıştı.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Bank Asya'nın yönetimiyle ilgili büyük şüphe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER