Baransu hakkında açılan o dava düştü

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın suç duyurusu üzerine gazeteci Mehmet Baransu hakkında açılan davanın zamanında açılmadığı gerekçesi ile düşmesine karar verdi.

Baransu hakkında açılan o dava düştü

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Kürşat Kayral tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı'nın suç duyurusu üzerine gazeteci Mehmet Baransu hakkında devlet istihbarat hizmetleri ve milli teşkilatı kanuna aykırılık iddialarıyla 12 yıla kadar hapis istemli dava açmıştı. 

MİT yapmış olduğu suç duyurusunda 'CHP'liler MİT'in yakın takibinde, CHP'li işadamlarını MİT fişlemiş' haberleri ile mevzuata uygun olarak yapılan arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasının yasadışı olarak lanse edildiğini ileri sürmüştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde haberlerin yapılış tarihi 13-14 Haziran 2013 olarak gösterilirken MİT'in suç duyurusu tarihi ise yine 14 Haziran 2013 olarak gösterildi ancak Barunsu hakkındaki iddianame ise 21 Kasım 2013'te hazırlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına Mehmet Baransu'nun avukatı Sercan Sakallı katıldı. Mehmet Baransu ise duruşmaya Silivri Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile bağlandı.

Baransu'nun savunmasından önce söz alan avukat Sercan Sakallı, basın kanununa göre herhangi bir suç ayrımı yapılmadan 4 ay içerisinde açılmayan davaların düşmesi gerektiğini hatırlattı. Avukatının beyanına katıldığını belirten Baransu, beraatını talep etti.

Taleplerin ardından hakim Harun Dinç, kararını açıkladı. Hakim Dinç, davanın zamanında açılmamış olması nedeniyle düşürülmesine karar verdi.

Ahmet Şinoforoğlu/ Ankara, Cihan
<< Önceki Haber Baransu hakkında açılan o dava düştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER