Baransu'nun anlattığı tuvalet işkencesi Karikatürist Özdabak'ın çizgilerinde


Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu'nun yazısında anlattığı tuvalet işkencesi, Karikatürist İbrahim Özdabak'ın çizgileriyle yeniden yorum buldu.

Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu, "12 Eylül'de işkence tuvaleti olarak kullanılan yer, 2016 yılında bir gazeteciyi misafir etti." diyerek kendisine ve Mersin İl Eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün'e yapılan işkenceyi anlatmış, alaturka tuvalette uyumak, namaz kılmak ve ayakta yemek yemek zorunda bırakıldıklarını yazmıştı. Baransu, yaşadıklarını şöyle dile getirmişti: "Adına hücre denen tuvalete kondum. Bildiğiniz alaturka tuvalete, yer yatağı atıldı ve burada uyuyacağım söylendi. Kamuoyuna tuvaletin önüne yatak kondu diye açıklama yapılsa da bildiğiniz tuvalete yatak konuldu. Tavan, boyumdan biraz yüksekti. Kapının olmadığı tuvalette, demir parmaklık vardı. İçeride lamba ve ışık namına hiçbir şey yoktu. Duvarda kocaman bir pencere… Pencerenin camı olmadığı için içerisi buzdolabını andırıyordu. Kapının olmaması da cereyan yapıyor, pencereden giren rüzgâr, demir parmaklıklardan çıkıyordu. Bu şartlarda uyumak imkânsızdı. Sabaha kadar titreyerek beklemek zorunda kaldım. Birileri işkence yapıp mutlu olsa da ben o şartlarda şükrediyor, onlara inat gülüyordum. Bir ara gözüm daldı. Çok güzel bir rüya gördüm. Tam iki gün bu şartlarda uyuyup, namaz kılıp, ayakta yemek yedim. Benimle aynı kaderi paylaşan bir isim daha vardı. Terör örgütü üyelerini, hırsızları, kaçakçıları yakalayan Mersin İl Eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün de aynı akıbeti yaşadı. Yan tuvalette de o kalıyordu." demişti.

Yeni Asya gazetesi çizeri İbrahim Özdabak, bugünkü karikatüründe Baransu ve Atayün'e yapılanları çizgileriyle yorumladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Baransu'nun anlattığı tuvalet işkencesi Karikatürist... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER