Barış annelerinden Dolmabahçe Sarayı önünde oturma eylemi


Beşiktaş'ta barış anneleri üyesi bir grup kadın, Dolmabahce Sarayı önünde müzakerelerin yeniden başlaması için oturma eylemi yaptı. Grup eylem sırasında pankart açtı. Pankartı toplayan polisle grup arasında gerginliği yaşandı.

Dolmabahce Sarayı önünde çözüm sürecinin yeniden başlaması için oturma eylemi yapan 'barış anneleri üyesi bir grup kadın, "Dolmabahçe'de devrilen barış masasının yeniden kurulmasını istiyoruz. Biz anayız, Kürdüz, Türküz, Lazız, Çerkeziz, Arabız" yazılı pankart açtı. Polisler pankarta izin vermeyerek grubun elinden aldı. Olaya tepki gösteren grup "Analar savaşa geçit vermeyecek" yazılı başka bir pankart daha açtı. Polis açılan bu pankartı da almak istedi. Pankartı vermek istemeyen kadınlar ile polis arasında arbede yaşandı. Bazı kadınlar çekiştirme sırasında yere düştü. Grubun elinden alınan pankart polis aracına götürüldü. Olayın ardından kadınlar oturma eylemini sürdürdü. Eylem yapan grubun önü polis araçlarıyla kapatıldı.

Gösteriye katılan bir kadın "Müzakereler burada başladı buradan bozuldu. Biz o yüzden buraya geldik tekrar başlaması için. Çünkü analar ağlamasın. Yeter artık herkes politika yapıyor. Başbakan çıktı dedi ki analara ağlamasın. Eğer çözüm olmazsa analar ağlayacak, cenazeler gelecek bu kadar polis asker sivil gerilla." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Barış annelerinden Dolmabahçe Sarayı önünde oturma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER