Baro Başkanı'ndan öğrencilere: Para kazanmayı değil onurunuzla çalışmayı düşünün


Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine, meslekte çok para kazanmayı değil de onurluca çalışmayı düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrenci Kulübü, Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık'ı ziyaret etti. Öğrencilere, avukatlık sınavı, avukatlık yasası ve avukatlık mesleğinin geleceğiyle ilgili görüşlerini anlatan Çıtırık, "Bugün Türkiye'de bu konularda kararlar alınması gerekir." dedi.

Öğrencilerin mesleki konularda yönelttiği sorulara da cevap veren Çıtırık, gelecekte hukukun ve adaletin işlemesine hizmet edecek meslektaş adaylarına çok kitap okumalarını ve iyi bir yabancı dili konuşabilmelerinin önemini anlattı. Çıtırık, "Bu meslekte çok paralar kazanmayı değil; öncelikle onurunuzla çalışmayı düşünün. Meslek kurallarından asla ayrılmayın. Gelecek kuşaklara isminizi güzel bir şekilde taşıyın. Akıl ve vicdanınızın önüne hiçbir şeyi geçirmeyin. Bu meslekte kimse aç kalmaz." diye konuştu.

Avukatların mesleği ifa ederken yaşadığı sorunları örneklerle aktaran Çıtırık, "Haciz mahallinde saldırıya uğrayan meslektaşlarımız oluyor, avukatı dosya ile özdeşleştirenler çıkıyor. Avukatlık kimlik kartını resmi belge olduğunu hala bilmeyenler var. Bu zorluklara rağmen bedel ödenerek elde edilen haklarımızdan geri adım atmamalıyız." şeklinde konuştu.

Öğrencilerin her türlü etkinliklerine davetli olduklarını belirten Çıtırık, "Kendinize güvenin. Özgüveniniz yoksa bu mesleği yapamazsınız. Hukuk fakülteleri sadece avukat, savcı, hakim yetiştirmez. Aslolan iyi bir hukukçu olmaktır." ifadelerini kullandı.

Hukuk Fakültesi Öğrenci Kulübü Başkanı Fatih Oğultegin, Baro Başkanı Çıtırk'a kendilerini misafir etmesinden dolayı teşekkür ederek, çiçek sundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Baro Başkanı'ndan öğrencilere: Para kazanmayı değil... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER