Baro Başkanı Şarklı: Tutuklamalar yargı mensuplarının yargısız infazı


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, yargı mensuplarının yargısız infazı sonucu hukuksuz bir tutuklamanın gerçekleştiğini belirterek, "Korku imparatorluğu yaratma hevesi var." dedi.

Yapılan hukuksuzluk olduğuna dikkat çeken Şarklı, "Burada suç işleyenler değil de suçu ifşa edenler maalesef tutuklandı. 12 Eylül faşizmini bile aratacak pozisyona düştük. Tamamıyla Cumhurbaşkanı'nın seçim sürecinde yaptığı hedef göstermesi ve yargı mensuplarının bana göre yargısız infazı. Hiçbir hakim, savcı ve kamuoyu vicdanının, burada bir suç unsurunun olacağını düşündüğünü zannetmiyorum." diye konuştu.

Yapılanı siyasi bir operasyon olarak niteleyen Gaziantep Baro Başkanı, siyasi talimatın artık kanıksandığını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bakıyorsunuz kayyımlar atanıyor, gazetecilere, kamuoyunda bilinen insanlara operasyon yapılıyor. İnsanlar tamamen korku psikolojisine sokulmaya çalışılıyor. Korku imparatorluğu yaratma hevesi var. Bunun adı faşizm. Başka bir şey değil." CİHAN
<< Önceki Haber Baro Başkanı Şarklı: Tutuklamalar yargı mensuplarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER