Bartık: Gaziantep'in tescilli ürünlerini artırmak istiyoruz

Bartık: Gaziantep'in tescilli ürünlerini artırmak istiyoruz

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep'in tescilli coğrafi işaretli ürünlerini artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Antep işi nakışının coğrafi işaretinin tescil sürecini ve bu sanatın inceliklerini anlatan Bartık, bu sanatın meşakkatine vurgu yaptı ve coğrafi işaretini 3,5 yıl süren çalışma sonunda aldıklarını hatırlattı. Şimdi de sanatın Avrupa Birliği (AB) sürecini başlattıklarını anlatan Bartık, Antep işinin dünyaca bilinmesini istediklerini kaydetti.

Türkiye'de kadın çalışan nüfusunun az olduğunu, kadınların önemli bir bölümünü ekonomik hayata katamadıklarını belirten Bartık, "Kadın çalışanların oranı yüzde 22, yüzde 28'de çalışmayan kadın var. Bu insanları iş hayatına katarsak Türkiye'nin büyümesine de katkı sağlarız." dedi. Gaziantep'in ticaret ve sanayide başarılı bir şehir olmasının altında birçok etken olduğuna dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti: "Yıllar önce bir araya gelen kadınlar yardımlaşarak Antep işi yapmaya başlamış, bu ürün meşakkatli olmasının yanı sıra pahalı bir el sanatı. Kadınlar hazırladıkları Antep işini satarak ekonomik hayata katılıyor. İş hayatına atılan bu kadınların sayısının artmasını istiyoruz. Antep işi moda sektörüne de dahil edilerek bu nakışı bilen kadınlara yeni alanlar açılabilir. Antep işinin çeyizlik ürünlerin yanı sıra, giyim, hediyelik eşya gibi alanlarda da değerlendirilmesi bu el sanatının tanıtımına ciddi destek sağlayacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Bartık: Gaziantep'in tescilli ürünlerini artırmak istiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER