Başbakan Davutoğlu: Bir avuç eşkıya yakıp yıkıyor


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Güneydoğu'da yaşanan gerginliklerden söz ederek "Biz pek çok tesisi hizmete açarken güya bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya sadece yakıyor, yıkıyor, tahrip ediyor." dedi. Bölgeyi bu bir avuç eşkıyanın terörize ettiğini savunan Davutoğlu, "Vatandaşı yerinden, yurdundan ediyorlar." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın açılış için Ankara'da düzenlediği törende konuştu. Toplu açılış geleneğini AK Parti döneminde kendilerinin başlattığını kaydeden Davutoğlu, en çevreci hükümetin kendi hükümetleri olduğunu iddia etti. AK Parti döneminde 3,5 milyar ağaç fidanı dikildiğini kaydeden Davutoğlu, orman varlığı servetini artıran nadir ülkelerden birisi olduğunu savundu.

1 Kasım öncesi vaat edilen her şeyi seçimden sonra açıklanan Eylem Planı ile hayata geçirmeye başlattıklarını ifade eden Davutoğlu, AK Parti'nin tutamayacağı sözü vermeyeceğini söyledi. Eylem planındaki detayları hatırlatan Davutoğlu, geleceğe yönelik yatırımların gerçekleşmesi için siyasi istikrarın olması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını savunan Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin dünyanın şampiyonlar ligine yükselen ülkesi olduğunu iddia etti.

Terör örgütünün saldırıları konusunda ise Davutoğlu, "Biz bölgeyi mamur etme çabasındayken, onlar imha etmenin çabası içinde" diye konuştu. Bir avuç eşkıyanın bölgeyi yakıp yıktığını, cami, hastane, anaokulu dinlemediklerini belirten Davutoğlu, "Biz pek çok tesisi hizmete açarken güya bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya sadece yakıyor, yıkıyor, tahrip ediyor. Bölgeyi terörize ediyor. Vatandaşı yerinden, yurdundan ediyor." dedi.

'OY VERSİN VERMESİN HER BİRİNİZİN GÖNLÜNE GİRMEYE KARARLIYIZ'

7 Haziran'dan sonra yaşanılanların tam anlamı ile ibretlik olduğunu söyleyen Davutoğlu, milletin 1 Kasım'da gereken cevabın verdiğini savundu. Davutoğlu, "Bize oy versin vermesin, bütün vatandaşlarımıza, 78 milyona bir kez daha hitap ediyorum; her birinizin yüreğine, her birinizin gönlüne girmeye kararlıyız. Her bir vatandaşımızın elini tutmaya, her bir çocuğumuzun başını okşamaya, her bir öğrencimizi geleceğe hazırlamaya kararlıyız." diye konuştu.

'BİZ SÖYLEMLERLE DEĞİL ESERLERİMİZLE KONUŞUYORUZ'

Muhalefet parti liderleri ile görüşme talebinde bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, ülke menfaatinin siyasi parti menfaatin önünde geldiğini söyledi. Davutoğlu, "Biz, söylemlerle değil eserlerimizle konuşuyoruz. Başkaları gibi slogan atmıyoruz. Başkanları kuru bir milliyetçilik, kuru bir cumhuriyetçilik yapmıyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu: Bir avuç eşkıya yakıp yıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER