Başbakan Davutoğlu'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eğitim imkanlarının adaletli dağılımı, fırsat eşitliğinin sağlanması, yetenekleri ve eğilimleri esas alan bir eğitim anlayışının yerleşmesi ve değerli öğretmenlerimizin özlük hakları konusunda gereken düzenlemelerin yapılması için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içindeyiz." dedi.

Davutoğlu, İlköğretim Haftası ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. Çocukların, geleceğin teminatı olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Kültürel değerlerimizi ve mirasımızı yeni nesillere aktarmanın yanı sıra evrensel değerlerle, çocuklarımızı çağın ihtiyaç ve dinamiklerine hakim, üretken ve duyarlı insanlar haline getirmek başta ailelerimiz olmak üzere eğitimcilerimizin asli görevidir." diye konuştu.

"ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ"

"Türkiye'nin aydınlık geleceği için en büyük önemi eğitime veriyor ve bütün imkanlarımızı eğitim için seferber ediyoruz. Türkiye'nin bütçesinde en büyük kalemi eğitime ayırıyoruz." şeklinde sözlerini sürdüren Başbakan Davutoğlu, "Eğitim imkanlarının adaletli dağılımı, fırsat eşitliğinin sağlanması, yetenekleri ve eğilimleri esas alan bir eğitim anlayışının yerleşmesi ve değerli öğretmenlerimizin özlük hakları konusunda gereken düzenlemelerin yapılması için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içindeyiz." açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, istikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakarca çalışan bir gençliğin varlığının, ülke için daima umut ve dinamizm kaynağı olduğuna işaret ederek, "Gençliğin inşasında ve eğitim kurumlarının yaşatılmasında en büyük emek ise öğretmenlerimizindir. Bu vesile ile değerli meslektaşlarım olan öğretmenlerimize çocuklarımızın yetiştirilmesindeki büyük fedakarlıkları, emekleri ve gönüllerinden gelen sevgi için teşekkür ediyorum. Onların bu çabası daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek için en büyük güvencemiz." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER