Başbakan Davutoğlu: Eyfel Kulesi'nde ne bulduklarını bilemem


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2013'te 'Diyarbakır'a Doğu'un Paris'i diyorlar, Paris ne ki?' dediğini anımsatarak, "Evet, Paris ne ki? Diyarbekir şehir iken Paris bir köy bile değildi. Diyarbekir dünyanın en güzel eserlerine sahipken Paris, ütün bir mimariden yoksun idi. Şimdi dahi Allah aşkına bir Dört Ayaklı Minare'yi düşünün, bir de Eyfel Kulesi'ni... Birisi ne kadar zarif ise diğer o kadar hantal ve kaba... İnsanlar görmeye giderler; ama Eyfel Kulesi'nde ne bulduklarını bilemem. Ama Dört Ayaklı Minare'ye bakan herkes kendisinden bir şey bulur." dedi.

Davutoğlu, Diyarbakır Sur'daki Hasan Paşa Hanı'nda 'Sur Eylem Planı'nı açıkladı.

2013'te 'Diyarbakır'a Doğu'un Paris'i diyorlar, Paris ne ki?' dediğini anımsatan Davutoğlu, "Evet, Paris ne ki? Diyarbekir şehir iken Paris bir köy bile değildi. Diyarbekir dünyanın en güzel eserlerine sahipken Paris, ütün bir mimariden yoksun idi. Şimdi dahi Allah aşkına bir Dört Ayaklı Minare'yi düşünün, bir de Eyfel Kulesi'ni... Birisi ne kadar zarif ise diğer o kadar hantal ve kaba... İnsanlar görmeye giderler; ama Eyfel Kulesi'nde ne bulduklarını bilemem. Ama Dört Ayaklı Minare'ye bakan herkes kendisinden bir şey bulur." diye konuştu.

"Çözüm süreci aslında yeni bir inşa süreciydi. Bizi parçalayanlara karşı bir inşaydı, restorasyon hareketiydi." diyen Davutoğlu, bu sırada alana bir kedi girince, "Diyarbakır'ın kedisi bile güzeldir. Tebessüm edin. Huşu içinde dinleyerek geçti. O bile Diyarbakır'ın atmosferinden etkilenir." ifadesini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bir yol ayrımındayız. Ya yüreğimizle birlikte vatanımız; vatanımızla birlikte gönül coğrafyamız; gönül coğrafyamızla birlikte bütün iddialarımız, ideallerimiz birleşecek; ya bizi lime lime parçalamaya çalışacaklar. İşte biz hep birleştirmeye, bütünleştirmeye çalıştık. Onlar ise hep parçalamaya çabaladılar."

Davutoğlu, "Çözüm süreci ile bütün tıkanıklıkları aşmaya, bütün engelleri aşarak bir birlik yoluna çıkmaya çalışırken onlar yaptıkları eylemlerle, barikatlarla şehirlerimizi, ilçelerimiz, Sur'umuzu parçalamaya çalıştılar. Çukurlar kazdılar, barikatlar kurdular. El yapımı bombalarla insanların günlerini, gecelerini kararttılar. Ve zannettiler ki bu devlet acizdir ve onlarla mücadele etme cesareti, kararlılığı göstermeyecek. Ve zannettiler ki bölge halkı onların yanında olacak. Bu iki hususta da yanıldılar ve yanılacaklar. Diyarbakırlılara teşekkür etmeye geldim, bu tahriklere, provokasyonlara karşı dimdik durdukları için..."

Davutoğlu, terörle mücadelenin gece-gündüz devam edeceğini de vurguladı. Davutoğlu, Sur'da şahsi bir evi olmasını istediğini de açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu: Eyfel Kulesi'nde ne bulduklarını bilemem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER