İdam cezası söz konusu olacaksa hava korsanı Mısır'a iade edilmeyecek


Mısır makamları, Güney Kıbrıs'tan, hava korsanı Seyfeddin Mustafa'nın iadesini resmen talep etti.

Geçtiğimiz günlerde Mısır Havayolları'na ait bir uçağı kaçırıp Güney Kıbrıs'a inmesini sağlayan hava korsanı Mustafa'nın iade edilmesi için Rum Başsavcılığı'na başvuruda bulunuldu. Mısır yetkili makamlarının Rum Adalet Bakanlığı yerine Başsavcılığa başvurması dikkat çekti. Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan Rumlara gelen talepte, uçak kaçırma olayının Mısır'da başlamış olması, uçağın Mısır uçağı olması ve hava korsanının Mısırlı olması nedeniyle şahsın iade edilmesi gerektiğinin belirtildi.

İDAM İSTENİRSE İADE EDİLMEYECEK

Güney Kıbrıs'ın Mısır'dan, şahsın iadesi durumunda ne gibi bir ceza verilebileceği konusunda açıklama istediğini ve şayet, idam cezası verilecekse, Güney Kıbrıs'ın imzaladığı uluslararası sözleşmeler gereği, korsanı iade edilmeyeceğini kaydetti.

Olayın bir terör eylemiyle herhangi bir ilişkisi olmaması nedeniyle idam cezasının verilmeyeceği bildirildi. Rum basını da konu ile ilgili olarak, Mısır'dan gelecek cevaba göre Mustafa'nın iade edilip edilmeyeceğine karar verileceğini ve Mısır'dan yanıtın, gelecek hafta verilmesinin beklendiğini yazdı.

Olayla ilgili Rum polisinin soruşturmasının da sürdüğü belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber İdam cezası söz konusu olacaksa hava korsanı Mısır'a... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER