Başbakan'ın korumalarıyla cenaze yakınları arasında bariyer tartışması


Ankara Kocatepe Camii'ndeki iki şehidin cenaze namazına katılacak Başbakan Ahmet Davutoğlu için önlem alan korumaları ile cenaze yakınları arasında bariyer tartışması yaşandı.

Başbakan Davutoğlu gelmeden önce musalla taşlarının bulunduğu bölgede bariyerli önlem alan korumalar, cenaze töreninde kuş uçurtmadı. Alınan geniş güvenlik önlemlerinden, şehit Üsteğmen Enes Demir (27) ve Astsubay Doğukan Tazegül'ün (24) yakınları da olumsuz etkilendi.

Başbakanlık korumaları bariyerle çevrilen alana geçişleri engellemek için yoğun çaba gösterdi. Korumalar, bariyerlerin arkasında yığılan vatandaşlara, "Arkadakilerin hepsi cenaze yakını herkes sivilim diyor. Buradaki alan belli, arkada veya önde olmasının sizin için herhangi bir sakıncası oluyor mu? Önemli olan gönüllerin bir olması değil mi?" diyerek içeriye girişleri engelledi.

Bu esnada kalabalık arasından bir genç, "Devre arkadaşım liseden. Isparta'dan geliyorum içeriye giremiyorum; silah arkadaşım, beni nasıl işe almıyorsunuz? Germeye gerek yok." karşılığını verdi.

Bu sözler üzerine korumalardan birisi "Ben de silah arkadaşıyım." dedi. Korumalar tartışmayı görüntüleyen gazetecileri de bölgeden uzaklaştırdı. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan'ın korumalarıyla cenaze yakınları arasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER