Başbakanı Abadi: Musul operasyonu Peşmerge'nin katılımı ile gerçekleşecek


Irak Başbakanı Haydar Abadi, olası bir Musul operasyonunda Peşmerge güçlerinin de görev alacaklarını ifade etti. Abadi, Irak ekonomisi sorunlarının değerlendirildiği parlamentodaki oturumunda hazır bulundu. Anbar'a bağlı Ramadi ilçesinin kontrolünün ardından Musul operasyonuna sıra geldiğini belirten Abadi, operasyonda Irak ordusunun yanı sıra Heşdi Şabi(Şii Milisler) ve Peşmerge güçlerinin de görev alacaklarını söyledi.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeni ile kemer sıkma politikasını uyguladıklarını belirten Abadi," Halkımızın zor günlerden geçtiğini biliyoruz. Bunun için hükümetin harcamalarında da kısıtlamaya gittik. Hükümetimizin yıllık harcamalarını 10 trilyon dinardan 6 trilyon dinara düşürdük." ifadesini kullandı.

Bölgesel Kürt Yönetimi ile aralarında yaşanan bütçe tartışmalarına da değinen Haydar Abadi," Kürt Yönetimi tek taraflı olarak kendi petrolünü satıyor. Onun için onların bütçedeki yüzde 17 payını göndermedim. Kürt Yönetimi ile yeniden bir petrol anlaşması yapmayacağız. Ancak Kürt Yönetimi her ay bize 550 bin varil petrolü gönderir ise biz de yüzde 17 bütçe payını göndeririz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Başbakanı Abadi: Musul operasyonu Peşmerge'nin katılımı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER