Basın Konseyi: Tecritin kalkması sevindirici, tutukluluk bitmeli!


Basın Konseyi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün aynı koğuşa konulmasının sevindirici olduğunu açıkladı. Konsey, gazetecilerin tutukluluk hallerinin bir an önce sona ermesini istedi.

Silivri Cezaevi'nde bulunan Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili yeni gelişmeyi değerlendiren Basın Konseyi, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Dündar ve Gül'e uygulanan tecritin 40 gün sonra sona erdirilmesi, kuşkusuz basın camiasını sevindirdi. Ne var ki; iddianamesi bile hazır olmayan bu tutukluluk halinin kabul edilmesi mümkün değildir." denildi.

Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası hukuk ilkeleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatlarının da hatırlatıldığı açıklamada, "Gazeteciler, gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklanamazlar. Özgürlüklerinden mahrum bırakılamazlar. Basın Konseyi olarak; 40 gün sonra kalkan tecridin ötesinde, 40 gündür süren tutukluluk hallerinin, bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz." ifadelerine yer verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Basın Konseyi: Tecritin kalkması sevindirici, tutukluluk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER