Başkan Daştan: Akdağmadeni örnek bir ilçe haline getireceğiz


Yozgat'ın Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, 12 yıllık belediye başkanlığı döneminde pek çok projeleri hayatı geçirdiklerini belirterek, ilçeyi yaşanılır örnek bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Suphi Daştan, yaptığı açıklamada belediyenin çalışmalarına değindi. Başkan Daştan, "Akdağmadeni ilçemiz köklü bir tarihe ve geçmişe sahiptir. Bu bakımdan ilçemize modern, çağdaş hizmet binaları yaparken tarihi yapılarımıza da sahip çıktık. PTT binası, eski hapishane, askerlik şubesi binaları ile kilise, caminin restorasyonunu tamamlayarak tarihimizi hem koruma altına aldık, hem de ilçe turizminin hizmetine sunduk. Restore ettirdiğimiz bu eserler, ilçemize gelen turistlerinden ilgisini çekiyor." dedi.

Belediye hizmet binasını yıkarak yerine konferans ve sinema salonu yapmayı planladıklarını kaydeden Daştan, "Belediye binamızı yıkarak yerine yaklaşık 3 milyon lira bir harcama ile yerine sinema ve konferans salonu yapmayı planlıyoruz. Yine Tekke Vadisi'nde 213 dekarlık alanda içerisinde her türlü donatıların olduğu bir park daha yapmayı düşünüyoruz. Termal kaplıca ve arıtma tesisinin ihalesi yapıldı.İnşallah bu yapılan ve yapılacak olan projelerimizin tamamlanmasıyla Akdağmadeni son derece modern bir şehir görünümüne kavuşmuş olacak." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER