Başkan Sözen: Manavgat'ın ekonomik can damarını turizm oluşturuyor


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçenin ticari ve iktisadi hayatını ayakta tutan sektörün turizm olduğunu söyledi.

Manavgat'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 250 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu belirten Sözen, bölgeye gelen 5 milyon turiste karşı ilçe ekonomisine turizmden 5 milyar dolarlık döviz girdisinin sağlandığını kaydetti.

Turizm sektörünün görünmez kahramanlarında birinin de seyahat acenteleri olduğunun altını çizen Sözen, "Bölgemizin vazgeçilmezi ve ekonomik can damarı turizmidir. İlçe ekonomisini şekillendiren turizmdir. Turizm Manavgat'ta sürekli canlı tutulması gerekir." dedi.

"BÖLGEDE TURİZM ÖZAL'IN 1984'TE TAHSİSE AÇMASI İLE BAŞLADI"

Bölgede aktif turizmin 1984 yılında dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal'ın turizm yatırımlarına tahsise açması ile başladığının altını çizen Sözen, 30 yıl içinde yatak kapasitesinin 250 bine ulaşarak Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu unvanını elde ettiğini kaydetti.

Sözen, bölgedeki turizmle ilgili şu bilgileri verdi: "Bölgemizde merhum Turgut Özal'ın turizme tahsis kapısını açtıktan sonra hızlı bir gelişme oldu. Bölgemizde turizm altyapısı olmadan gelişti. Bazı sıkıntılar yaşandı ama; altyapı sıkıntısı süreçle giderildi. 250 bin yatak kapasitesine ulaşıldı. Turizm Manavgat'ın vazgeçilmezi." CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Sözen: Manavgat'ın ekonomik can damarını turizm... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER