Demokrasi Platformu: Tutuklayamadıkları Elçi'ye tek kurşunla ölümü reva gördüler


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili basın açıklaması yapan Urfa İl Demokrasi Platformu, "Düşünce ve ifadelerinden dolayı tutuklayamadıkları ve sindiremedikleri Av. Tahir Elçi'ye tek kurşunla ölümü reva görmüşlerdir." açıklamalarında bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. Urfa İl Demokrasi Platformu Bahçıvan İş Merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı. HDP'nin de destek verdiği açıklamayı Nalan Durdu okudu. Çözüm sürecinin bitirilmesini eleştiren Nalan Durdu, Elçi'ye yönelik saldırıyı sert bir dille eleştirdi. Onlarca sivilin katledildiğini dile getiren Durdu, yaşanan sürecin 90'lı yılları aratmadığını öne sürdü. Durdu, antidemokratik uygulamalar, düşünce özgürlüğüne getirilen yasak, baskılar, hukuksuz gözaltlar, sokağa çıkma yasakları, işkence OHAL ve sıkıyönetim uygulamalarıyla 90'lı yılların geride bırakan uygulamaların yaşandığını ifade etti.

Ülkenin hergün yeni bir saldırı ve ölümle uyandığının altını çizen Nalan Durdu, son saldırının hedefinde Tahir Elçi'nin olduğunu belirterek Tahir'in başından hedef alınarak katledildiğini belirtti. Durdu, "Düşünce ve ifadelerinden dolayı tutuklayamadıkları ve sindiremedikleri Av. Tahir Elçi'ye tek kurşunla ölümü reva görmüşlerdir. Acımız büyük. Sürüklendiğimiz bu kaos ortamında ülkemizdeki her ölümden aynı acıyı duyuyoruz. Dökülen kandan menfaat umanlar , toplumsal barışımıza kast edenler tarih karşısında hesap vereceklerdir. Özgür düşünceye kast edenler de aynı zihniyetin hain elleridir. Ortadoğu'da yapılanlar birbirinden bağımsız değildir. Bütün demokrasi güçlerini bu hain emeller karşısında topyekûn mücadele ve dayanışmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Durdu daha sonra açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugüne kadar işlenen hiçbir cinayeti önleyemeyen ve kendinden olmayan hiç kimseye yaşam şansı tanımayan iktidar, kendi siyasi çıkarı için her saldırıya zemin hazırlamakta, bombayı ve silahı patlattığı ana kadar müdahale etmeyerek ortak olmaktadır. Savaş, yaşamımızın her alanına devlet eliyle taşınmaktadır."

Durdu, düşünce ve fikirlerin silahlarla susturulamayacağını da vurguladı.
Geniş güvenlik önleminin alındığı açıklama sonrası toplanan kalabalık dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Demokrasi Platformu: Tutuklayamadıkları Elçi'ye tek kurşunla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER