Başkan Yılmaz: Gülsan Sanayi Sitesi, Sultanahmet Meydanı gibi olacak


Samsun'da şehir merkezi içerisindeki Gülsan Sanayi Sitesi'ni Sultanahmet Meydanı gibi düzenleyeceklerini söyleyen Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane Meydanı'nda ise tarihi dokuyu ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

AK Parti İlkadım ilçe başkanlığı toplantısına katılan ve 2019'a giden süreç içerisinde büyükşehir belediyesinin hedeflerini anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "2019'un 19 Mayıs'ında Samsun'a yakışmayan ne kadar görüntü varsa hepsine neşter vuracağız. Bunlardan birincisi Saathane, ikincisi Gülsan Sanayi Sitesi ve üçüncüsü de Anadolu, Zeytinlik, Hastanebaşı mahallelerimizdeki şehircilik adına hoş olmayan o dokuyu ortadan kaldıracağız. Saathane'nin üzerine çullanmış ne kadar teneke görüntü varsa kaldırıp tarihi dokuyu ortaya çıkaracağız. Bizler yüreğinde Allah korkusu, hak ve adalet duygusu olan bir partinin mensuplarıyız. Bütün işlerimizi projelerimizi bu doğrultuda hayata geçiriyoruz. Saathane'yi pırıl pırıl bir alan haline getireceğiz."

'ESNAFI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ'

Gülsan Sanayi Sitesi'nin olduğu bölgenin 20 senedir imarsız ve plansız bir yer olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, "Bizim belediye olarak görevimiz orayı artık pul olmaktan kurtarmak. Gülsan Sanayi Sitesi'nin içine bir kent park inşa edeceğiz. O Kent Park'ın da içine çok görkemli 6 minareli bir şerefiye cami inşa edeceğiz. Tıpkı Sultanahmet Meydanı gibi orayı insanların ziyaret edeceği gezeceği, ibadetini yapacağı, kültür alanı haline getireceğiz. Tüm bunları yaparken de esnafımızı asla mağdur etmeyeceğiz. Esnafımız rahat olsun." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Yılmaz: Gülsan Sanayi Sitesi, Sultanahmet Meydanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER