Engelliler için gönüllü çalışıyorlar


Atatürk Üniversitesi (AÜ) öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çıkarmış oldukları dergiler ve yapmış oldukları projelerle engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gönüllü olarak çalışıyor.

Anadolu Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği (ATEK.DER) işbirliğiyle gerçekleştirilen projelerle her engellinin tekerlekli sandalye sahibi olmaları için çalıştıklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi (AÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Süleyman Turan, herkesin bir gün engelli olabileceğini söyledi. Turan, "Her insan engelli adayıdır. Her an kaldırımdan bizim veya başka birinin ayağı kayıp düşebilir veya bir kaza sonucu engelli olabiliriz." diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Seçil Cebe ise bu gibi projelerle engelli insanlara yardım etmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Bu gibi projelerle insanları engelliler konusunda bilinçlendirerek onlar hakkında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Cebe, "Bu konuda insanların daha duyarlı olmalarını sağlamaya çalışıyorum. Bu projeler sayesinde hem engelliler tekerlekli sandalye sahibi oluyor. Hem de bu gibi projelerde bulunarak engelli insanları mutlu ediyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Engelliler için gönüllü çalışıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER