Erdoğan Gazze'ye mi gidecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AKP tabanındaki İsrail ile anlaşmaya yönelik tepkileri kırmak amacıyla Gazze'ye gideceği iddia edildi.

Erdoğan Gazze'ye mi gidecek?

Haberdar.com'un haberine göre Ak Parti hükümetinin İsrail ile işbirliği yapacağına yönelik iddialar, tabanda soğuk duş etkisi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu rahatsızlığı gidermek ve tepkilerin önüne geçmek için İsrail ile yapılan anlaşmaya Gazze ziyaretini öngören bir madde eklendiği iddia ediliyor. 

Habere göre anlaşmada yer alan 20 milyon dolar karşılığında Mavi Marmara saldırısını düzenleyen İsrail askerlerine açılan davaların kapatılması, Hamas üyesinin Türkiye'den sınır dışı edilerek israil'e verilmesi ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmayacak olması yönündeki maddeler AKP'lileri kızdırdı. İsrail ile varılan anlaşmaya şu ana kadar İHH dışında açıktan tepki gösteren olmasa da söz konusu anlaşmanın parti tabanında büyük rahatsızlık oluşturduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tabandaki bu rahatsızlığı gidermek ve Başkanlık sistemi için yapılmasını planladığı referandumda kullanmak amacıyla Gazze'ye gideceği öne sürülüyor.

Söz konusu Gazze ziyaretinin İsrail ile varılan anlaşmaya eklettirilen ve gizli olduğu ifade edilen bir madde ile tamamen İsrail'in insiyatifinde gerçekleşeceği belirtiliyor. Erdoğan'ın Gazze'ye gitmek için 2 güzergahı bulunuyor. Bu güzergahlardan ilki Mısır üzerinden. Bu yolun Mısır ile ilişkiler nedeniyle kapalı olması sebebiyle ikinci yol kullanılacak ve Erdoğan İsrail üzerinden Gazze'ye gidecek.

Kaynak:Haberdar.com



<< Önceki Haber Erdoğan Gazze'ye mi gidecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER