Başkent'te ücretsiz mesir macunu tanıtımına yoğun ilgi


Manisa'ya özgü bir tat olan mesir macunu Başkent'te yaşayanlardan yoğun ilgi görüyor. Altı yıldır mesir macunu üretimi yapan Taha Yasin Sevim isimli vatandaş, Abdi İpekçi Parkı'ndaki tanıtım aracında ücretsiz mesir macunu tanıtımı yapıyor.

Manisa'da sürdürülen bu geleneği Ankara'ya da getirdiklerini söyleyen Taha Yasin Sevim, mesir macununun geçmişi hakkında bilgi verdi. Sevim, "1522 yılında Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan'ın iyileştirilmesi için yapılıyor. Hastalandığında o zamanın ünlü hekimlerinden Merkez Efendi 41 tane baharatı karıştırarak bu mesir macununu elde ediyor. Ayşe Havza Sultan şifa buluyor. O günden bugüne 'halkım da şifa bulsun' demesiyle 1522 yılından beri festivaller devam ediyor. Bu yıl Manisa'da 475.'si kutlandı. Biz de bu kültürün devam etmesi için uğraşıyoruz. Ücretsiz tanıtımını yapıyoruz." dedi.

"KIŞIN GRİBE KARŞI VÜCUDU KORUYOR"

Mesir macununun grip, nezle, soğuk algınlığı, astım, bronşit, doğurganlığa mide rahatsızlığına şifa olduğunu söyleyen Sevim, "Kışın gribe karşı vücudu koruyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, dikkati artırıyor. Birçok hastalığa karşı yararı çok. Kullandıkça şifasını bulurlar." diye konuştu.

Sevim, Ankara'da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini kaydederek, "Kullananlar da şifasını bulduğunu söylüyorlar. Sabah aç karnına bir yemek kaşığı kullanmanız yetiyor. Çocuklar bir tatlı kaşığı, şeker hastaları bir çay kaşığı kullanabilir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Başkent'te ücretsiz mesir macunu tanıtımına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER