Başkent'teki 12 bin öğrencinin çamaşırları ücretsiz yıkandı


Ankara Büyükşehir Belediyesi, kente üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin bütçelerine katkı sağlamak, öğrencilik hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti veriyor. Bu hizmet kapsamında çamaşır yıkama merkezlerinde, üniversite öğrencilerinin 5 milyon giysisi, ücretsiz yıkanıp ütülendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Beşevler ve Kurtuluş semtlerindeki çamaşır yıkama merkezlerinden 2005 yılından beri 12 bin üniversite öğrencisinin faydalandığı ifade edildi. İhtiyaçları doğrultusunda mesai saatleri içinde istedikleri zaman giysilerini getirebilen öğrenciler hiçbir ücret ödemeden, herhangi bir temizlik malzemesi getirmeden çamaşırlarını yıkatabildiği, öğrencilerin makineye yerleştirilen çamaşırlarının, merkez çalışanları tarafından yıkanıp, kurutularak ve ütülenmiş şekilde öğrencilere teslim edildiği belirtildi.

Yıkama hizmeti almak için Ankara'da eğitim veren üniversitelerden birinde okuma şartı bulunuyor. Öğrencinin, başlangıçta bir kerelik öğrenci kimliği fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 resim ve her yıl yenilenmek üzere üniversite öğrenci belgesinin aslı ile kayıt yaptırması gerekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Başkent'teki 12 bin öğrencinin çamaşırları ücretsiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER